RETRO CHIC

Ovo su najtrendi sandale za vruće ljetne dane

06.05.2015 u 08:54

  • +17

Cipele

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

U trendu su sedamdesete, a osim resica, trapezica i brušene kože, ponovno se nose i platforme. Ako ste svoj primjerak zabili negdje na dno ormara, krajnje je vrijeme da ih izvučete na svjetlo dane i osvježite modne kombinacije

Platforme retro looka definitivno su se vratile na velika vrata na modnu scenu. No sada su robusnije, s masivnim petama i potplatima, a trenutačno su najpoželjnije one s potpisom Saint Laurenta, i to model Candy koji dolazi u različitim bojama, materijalima i ukrasima. U njima su se po crvenim tepisima prošetale Elizabeth Olsen, Jessica Chastain i Vanessa Hudgens, a lista tu ne staje. Retro platforme totalni su hit, pa stoga kad birate sandale i odlučite se za njih, nećete pogriješiti. U svojim kolekcijama ih imaju sva prestižna dizajnerska imena, a ponuda brendova ulične mode donekle kaska za luksuznijim brendovima.

Nije prošlo puno vremena otkako je moda okrenula leđa ovakvoj vrsti cipela, a na scenu su se vratili elegantniji modeli. No trendovi se mijenjaju brzinom svjetlosti, a duh sedamdesetih ne može se oživjeti salonkama i delikatnim sandalama s tankim remenčićima pa se platforme logično ponovo nameću kao it sandale.

Ljubiteljice ovog trenda definitivno trebaju uživati u modnom momentu dok traje, a platforme, kao što možete vidjeti u našoj fotogaleriji, nikad nisu bile šarenije i efektnije. Pozornost je svakako najlakše privući otkačenim i neodoljivo kičastim modelima s punom petom kakve u kolekcijama imaju trenutačno najtraženija dizajnerica cipela Sophia Webster, čiji modeli osvajaju veselim bojama i živopisnim detaljima, te Dolce&Gabbana, Valentino ili Nicholas Kirkwood. 

Ako ste pak skloniji ponešto suptilnijem duhu 70-ih, onda će vam se zasigurno svidjeti nešto klasičniji modeli s punom petom kakve u kolekcijama imaju Miu Miu, Gucci ili Valentino u čijim se platformama na punu petu od smeđe kože s resicama nedavno njujorškim ulicama prošetala i Amal Clooney, odvjetnica s nepogrešivim modnim instinktom.