LJUBAVI KOJE SE PAMTE

Ovo su najljepše filmske teen romanse

01.09.2014 u 14:41

Bionic
Reading

Tinejdžerske ljubavi su fatalne, jake, ponekad tragične, ali zauvijek se pamte

Otkad je Shakespeare iznjedrio svoju bezvremensku priču o nesretnim mladim ljubavnicima Romeu i Juliji, teen ljubavi su poslužile kao inspiracija za nekoliko odličnih filmova koji se ne sviđaju samo tinejdžerima.

Prisjetili smo se nekoliko filmova o teen romansama koje morate pogledati:

348483, 348440, 348536, 348465'Romeo i Julija':
'Romeo i Julija' Franca Zeffirellija, film snimljen 1968. temelji se na istoimenom književnom djelu Williama Shakespearea. Ova ljubavna priča s tragičnim krajem svima je dobro poznata, a snimljeno je nekoliko filmskih verzija o Romeu Montecchiju i Juliji Capuleti, pripadnicima dviju suprotstavljenih obitelji.

'Šetnja za pamćenje':
'Walk to Remember', snimljen 2002. ljubavna je drama čiju režiju potpisuje Adam Shankman s tadašnjom teen princezom Mandy Moore u glavnoj ulozi. Problematični Landon Carter upoznaje povučenu Jamie Sullivan, romantičnu srednjoškolku, neuglednu autsajedricu koja nije dio popularne ekipe, zbog čega je često predmet poruge školskih kolega, među kojima je i Landonova bivša djevojka Belinda… Za ovu je ulogu Moore (Doktor Dolittle 2, Princezini dnevnici) osvojila MTV-jevu filmsku nagradu.

'Priča sa zapadne strane':
'West Side Story' je klasik koji bi svaki zaljubljenik u film koji drži do sebe morao pogledati. Riječ je o mjuziklu snimljenom 1961. u režiji Roberta Wisea i Jeromea Robbinsa. Film je adaptacija istoimenog brodvejskog mjuzikla iz 1957., a koji je opet adaptacija Shakespeareove tragedije 'Romeo i Julija'. U glavnim su ulogama Natalie Wood, Richard Beymer, Russ Tamblyn, Rita Moreno i George Chakiris. Film je sniman na ulicama New Yorka, a nagrađen je s čak 10 Oscara, među kojima su oni za najbolji film i režiju, piše Female First.

'Ako ostanem':
'If I Stay'
, drama je koju potpisuje R. J. Cutler sa zvjezdanom glumačkom ekipom koju čine Chloe Grace Moretz, Jamie Blackley i Mireille Enos. Ova inspirativna priča o životu, ljubavi, glazbi te nadi koja nas ne smije napustiti ni u najtežim trenucima već je očarala milijune čitatelja, a ove jeseni 'Ako ostanem' napokon dolazi i na velika platna (u našim kinima od 11. rujna)! Sedamnaestogodišnja Mia (Moretz) imala je sve u životu: divnu obitelj, dečka koji je obožava i perspektivnu budućnost. Dok razmišlja o izboru koji mora učiniti, važući između školovanja na Julliardu koje uključuje napuštanje obitelji i dečka, jednog snježnog jutra sve će se promijeniti. Mia i njezina obitelj sjest će u automobil nakon čega ništa više neće biti isto…



'Titanic':
Filmska priča iz 1997. Jamesa Camerona o bogatoj djevojci i siromašnom momku koji se susreću i zaljubljuju na brodu 'Titanic', treći je film u povijesti Američke filmske akademije koji je osvojio 11 Oscara. To je najprofitabilniji film u povijesti i prvi film koji je u cijelom svijetu zaradio više od milijarde dolara. Zahvaljujući ovoj ulozi, Leonardo DiCaprio postao je novi idol tinejdžerica, a u zvjezdane visine katapultirana je Kate Winslet. Zanimljivo je da su tu ulogu konkurirale i Nicole Kidman, Madonna, Jodie Foster, Cameron Diaz i Sharon Stone.

'Saga Sumrak':
Što god mislili o ovom filmskom fenomenu, neobična ljubavna priča o tinejdžerici i vampiru,snimljena prema bestselerima maštovite Stephenie Meyeru jednom je razdoblju potpuno zaludjela tinejdžere, ali i ne samo njih. Priča o ljubavi tinejdžerice Belle Swan i fatalnog vampira Edwarda Cullena stvorila je nezapamćen medijski hype, a mlade glumce Kristen Stewart i Roberta Pattinsona vinula u zvjezdane visine. Pet uspješnih nastavaka koji su odlično prošli u kinima donijeli su milijune dolara Summitu te potaknuli potragu za 'nasljednikom' koja još uvijek traje.Bit će zanimljivo vidjeti hoće li zahtjevno teen tržište na isti način prihvatiti 'Igre gladi' ili 'Različitu'. 'Krive su zvijezde':
Ljubavna filmska priča o Hazel i Gusu, dvoje bolesnih tinejdžera sve nas je rasplakala ovoga ljeta. Film je nastao prema bestseleru 'The Fault in Our Stars' Johna Greena, sa Shailene Woodley i Anselom Elgortom i bio veliki hit u kinima.