NENAMETLJIVI I POVUČENI

Ovo su idealna zanimanja za horoskopske Rakove

10.07.2022 u 08:02

Bionic
Reading

Iako su uglavnom nenametljivi i povučeni, Rakovi su marljivi i sposobni radnici koji ozbiljno shvaćaju svoje dužnosti. Važno im je da im posao daje osjećaj svrhovitosti i omogućuje služiti zajednici, bilo obitelji, bilo društvu. Poštuju porijeklo i tradiciju pa se često bave naslijeđenim obiteljskim poslom

Njegovatelj ili zdravstveni radnik

Rakovi su brižni i topli pa im je urođeno skrbiti se o drugima. Pažljivi su i suosjećajni, a imaju i naglašenu intuiciju koja im pomaže da prepoznaju tuđe potrebe. Zbog toga često biraju zanimanje njegovatelja starijih i nemoćnih ili posao medicinske sestre, odnosno bolničara.

Povjesničar i kroničar

Rakovi gaje veliku ljubav prema prošlosti i tradiciji, a mnogima u odrasloj dobi to postaje više od hobija. S entuzijazmom će proučavati povijesne knjige i udžbenike, upijajući informacije i uživljavajući se u razne epohe. Stoga su im povjesničar i nastavnik povijesti među idealnim zanimanjima.

Poljoprivrednik

Privrženost domu, zemlji i tradiciji vodi ih prema poljoprivredi. Čak i ako im ona nije obiteljska tradicija, mnogi će se za nju opredijeliti iz ljubavi prema tlu i vegetaciji. Radovi u polju, iako naporni, ispunjavat će ih pozitivnom energijom. Šumarstvo je još jedno područje vezano za vegetaciju koje ih privlači.

  • +5
Selena Gomez je Rak, rođena je 22. srpnja 1992. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ugostitelj i kuhar

Veliki su gurmani koji ne uživaju samo u degustaciji hrane, već i u njezinoj pripremi. Većinom su naklonjeni tradicionalnoj kuhinji. Budući da imaju poduzetnički duh, mnogi će se sjajno snaći u vođenju restorana, konobe ili OPG-a usmjerenog na turizam. U domaćinskoj su ulozi brižni i ljubazni i žele da se njihovi gosti osjećaju kao kod kuće.

Ostali pogodni poslovi za Raka uključuju pomorstvo, graditeljstvo, arheologiju, razne grane umjetnosti, psihologiju, pedagogiju i socijalni rad.

  • +34
Sofia Vergara je Rak, rođena je 10. srpnja 1972. Izvor: Profimedia / Autor: Jason Merritt / Getty images / Profimedia