OMILJENI MODEL

Ove su čizme savršena kombinacija dobrog stila i udobnosti pa ne čudi što su jedne od najomiljenijih i najtraženijih

22.12.2022 u 15:30

Bionic
Reading

Čizme su neizostavni, možemo reći i statement komad zimske garderobe. Iako je izbora i modela jako puno, mnoge modne diktatorice i 'it' djevojke 'padaju' na točno određen model. Nema sumnje, čizme brenda Khaite su jedne od najomiljenijih i najtraženijih, a iskusne obožavateljice mode mogu ih prepoznati s poprilične udaljenosti

Osnivačica Khaitea, Catherine Holstein ima jasnu viziju tko je njezin kupac. ‘Ta neovisna, u stilu prave Njujorčanke, snažna, ne napadna žena - za nju dizajniram', rekla je na svojoj reviji za proljeće/ljeto 2023. u rujnu.

Takav pristup i jasno definiran cilj priskrbili su joj legiju slavnih klijenata koji žive za Holsteinove setove od kašmira (tko bi mogao zaboraviti izlazak Katie Holmes s bradiganom, prizor koji je 2009. zaustavljao promet?), opušteno ležerne torbe i dodatke optočene kristalima – kao što se moglo vidjeti Rihanni, koja je početkom ovog mjeseca nosila onu upečatljivu svjetlucavu košulju, odgovarajuće hlače i ukrašenu torbu.

Još jedan apsolutni pogodak među vjernim obožavateljima Khaitea su, dakako, čizme. Bezvremenski modeli ovog bredna, koji baš kao i njegove skulpturalne loaferice i Mary Jane cipele pružaju praktičnost, ali i tako željenu dozu stila.

'Klijentice ovog brenda traže čizmu koje ostavljaju dojam, ali nude i prijeko potrebnu udobnost. Ona zna tko su i što žele,' rekla je Catherine Holstein za britansko izdanje Voguea.

Dizajnerica nastavlja: 'Savršena čizma kombinacija je stila i lakoće nošenja', dodajući kako je oduvijek smatrala vrlo važnim kupcima osigurati garderobu koja ih pokriva od glave do pete. Liniju obuće predstavila je u kolekciji za jesen/zimu 2019), a uspjeh je bi nevjerojatan.

'Odaziv kupaca je od tada bio veći nego što smo se mogli nadati,' kaže dizajnerica. Doista, neke od najutjecajnijih modnih žena i 'it' djevojki na svijetu - Bella Hadid i Emily Ratajkowski su među njima – imaju Khaite čizme u svojim ormarima.

Khaite čizme proizvode se u Italiji, uz korištenje materijale iz najboljih štavionica koje ta zemlja može ponuditi, ističe Holstein. Među najprodavanijim i najtraženijim modelima su Dallas, Davis i Arizona čizme, sve nazvane po američkim gradovima i državama.

Svi bestseller modeli imaju uske četvrtaste vrhove i uglatu petu, obilježja koje je Catherine Holstein učinila svojevrsnim potpisom svog brenda.

'Khaite čizme možete uočiti bilo gdje zahvaljujući tim suptilnim detaljima i oštrim linijama', oduševljeno kaže dizajnerica.

'Ovo su tipovi stilova koje naši kupci žele nositi, a koji su jedinstveni za nas - kombinacija dizajna i udobnosti doprinosi uspjehu ne samo ovih stilova, već i kolekcije obuće u cjelini,' objašnjava.

Kao praktična dizajnerica, Holstein sama testira Khaite cipele Khaite i kaže da je Hooper, minimalistički model kaubojskih čizama, njezin trenutačni favorit.

No, treba baš uvijek prikloniti se klasici, ponekad si treba dati oduška. Pa tako Khaiteova šefica ističe novolansiranu verziju Davis čizama s raspršenim kristalima, koje su savršene za blagdanske stajlinge.

  • +7
Khaite čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije