ČUDO ŽIVOTA

Ovo sigurno niste znali o trudnoći

25.02.2012 u 12:34

Bionic
Reading

Trudnoća je čudesan doživljaj koji zaokuplja i znanost, a rezultati brojnih istraživanja koja su se bavila ovom temom neke će možda i iznenaditi

Trudnoća je zaista magično razdoblje u životu žene. Što se doista događa u tih devet mjeseci? Znanost donosi iznimno zanimljive i nevjerojatne odgovore, a Huffingtonpost objavio je činjenica o trudnoći.

Trudnoća je doba puno iznenađenja


Trudnice su seksi
Mnoge trudnice smatraju da su neprivlačne i debele, ali mnogi muškarci ne bi se složili s tim. Naime, jedno je istraživanje pokazalo da 60 posto ispitanih muškaraca svoju trudnu partnericu i dalje smatra iznimno privlačnom. Nadalje, 27 posto ispitanika izjavilo je kako su im partnerice bile još više privlačne dok su bile trudne.

Grudi su veće trudnicama koje nose djevojčicu
Unatoč raširenom vjerovanju, oblik i veličina trbuha ne otkriva ništa o spolu djeteta. No, otkrivaju grudi trudnice! Naime, grudi su veće kod trudnica koje očekuju djevojčicu. To je zato što muški fetusi proizvode testosteron koji donekle sprječava rast grudi.

Snovi trudnica predskazuju spol djeteta

Kad trudna žena sanja svoje nerođeno dijete i u snu otkrije spol djeteta, obično bude u pravu! U pozadini toga je ženska intuicija koju je potvrdila i znanost.

Noćne more vezane su uz raniji porod
Trudnice koje su tijekom trudnoće imale živopisne snove i noćne more, brže rađaju. Kako je pokazalo jedno istraživanje, njihovi trudovi traju sat vremena kraće od žena koje nisu sanjale. Snovi, pojašnjavaju znanstvenici, pomažu da se trudnice riješe unutarnjih konflikta pa se postporođajna depresija rjeđe javlja kod žena koje sanjaju.

Mršavice rađaju djevojčice
Nekoliko je istraživanja pokazalo da mršave žene, odnosno one koje imaju manje kilograma od prosjeka, češće rađaju djevojčice. Smatra se da je to stoga što su fetusi djevojčica lakši, ali i otporniji od muških pa se bolje snalaze u 'negostoljubivoj okolini'.

Miris tijela trudnice utječe na podsvijest muškarca

U trećem tromjesečju tijelo trudnice počinje proizvoditi znoj koji sadržava nove kemijske spojeve – feromone. Takvi kemijski spojevi utječu podsvjesno i na muškarce kojima se spojevi u tijelu također mijenjaju i to tako što ih čine mekšima i nježnijima kako bi se što bolje povezali s djetetom.

Stanice bebe ostaju doživotno u ženinu tijelu
Tijekom trudnoće, bebine stanice ulaze u majčino tijelo i majčine stanice ulaze u bebino tijelo – i to traje do kraja života. Bebine stanice mogu se zadržati u bilo kojem majčinom organu, dokazano je jednim istraživanjem.