ALPINA IZNENADILA

Ovo je X3 M koji ni BMW još nije napravio

08.03.2013 u 12:38

Bionic
Reading

Ako želite sportski BMW, potražit ćete onaj sa značkom M, ako pak želite sportski luksuzni BMW, ne treba gledati dalje od Alpine

Potpis slike..

Tunerska kuća koja se dosad bavila isključivo limuzinama, kupeima, kabrioletima i, tu i tamo pokojim karavanom nemalo je šokirala novinare na izložbi u Ženevi predstavivši XD3 BiTurbo. Svoj prvi SUV.

U pitanju je dorada BMW-ove serije X3 koja se na neki način može promatrati kao svojevrsni X3 M koji BMW još nije napravio.

Nijemci su doradili trolitreni biturbopunjeni redni šesterocilindrični motor iz modela xDrive35d tako da razvija 354 KS pri 4.000 o/min i čak 700 Nm između 1.500 i 3.000 o/min. Rezultat je sprint do stotke za 4,9 sekundi te maksimalac od 253 km/h.

No to nije sve. Temeljito je dorađena i osmerobrzinska automatska mjenjačka kutija i elektronski kontrolirani ovjes te aerodinamika automobila, a X3 je dobio i novi ispušni sustav i aluminijske felge od lake legure.

Naravno, ni interijer nije prošao bez primjetnih izmjena koje se ogledaju u kvalitetnijim materijalima i još upečatljivijom završnom obradom.

Kao i svi ostali Alpinini modeli, i ovaj je dostupan isključivo kao nov automobil.