MODNI KLASIK

Ovo je kaput koji nikad ne izlazi iz mode

25.11.2015 u 07:21

  • +8

Kaput camel boje

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Kaput u boji devine dlake modni je klasik i nikad ne izlazi iz mode, stoga je investicija u koju se isplati uložiti jer ćete ga nositi godinama

Još otkako je 1981. dizajniran slavni Max Marin kaput, model 101801, kaputi u boji devine dlake postali su okosnica garderobe modno osviještenih žena. Taj je model ujedno postao jedan od najviše kopiranih komada u povijesti ove talijanske modne kuće. Proporcije i kroj tog kaputa bili su toliko savršeni već prvim dizajnom tako da osim podstave, koju danas čini čista svila, ništa drugo nije mijenjano na njemu.

Modna direktorica Max Mare Laura Lususardi kaže da je dizajn 'došao prirodno te da za njega zapravo nije bilo neke posebne inspiracije', ali je za njegovu izradu potrebno točno sto koraka. Sam proces nastajanja ovog vječnog kaputa traje 163 minute i za njega je potrebno 240 cm tkanine, od koje nastaje 25 dijelova koje 12 grupa od po 12 krojača mjeri, šije i glača kako bi se dobio finalni proizvod - predmet želja žena širom svijeta.

Ako se itko još pita čemu takva strka oko 'običnog' kaputa u neutralnoj boji, imajte na umu da on jednako dobro pristaje svima, i buntovnoj tinejdžerici i zaposlenoj ženi i glamuroznoj filmskoj divi.

Neutralna, blaga boja uvijek izgleda chic, a bez obzira jeste li svijetle ili tamnije puti, ova boja laska svima. U isto vrijemo osvježava svaki outfit i daje mu nužnu dozu klasične elegancije, a možete ga nositi uz najsvečanije haljine, traperice i tenisice, robusne čizme ili trendi gležnjače od brušene kože.

Kvalitetan kaput u boji devine dlake komad je koji ćete nositi godinama. Nikad ne izlazi iz mode, a to jako dobro znaju slavne zvijezde i njihovi stilisti pa se i ovih hladnih dana u tim prekrasnim kaputima šeću brojne poznate ljepotice, a u svojim ga kolekcijama imaju sve modne kuće, kao i lanci ulične mode.

Stoga, ako ste još uvijek u potrazi sa savršenim kaputom koji ćete moći nositi i narednih godina, obratite pozornost na onaj u boji devine dlake jer sigurno nećete pogriješiti.