komad za sva vremena

Ovo je jedina jakna koja će vam trebati narednih mjeseci, a ako je nemate u ormaru sad je krajnje vrijeme da je nabavite

15.10.2022 u 18:28

Bionic
Reading

Kožna jakna u svim svojim inačicama godinama ne prestaje fascinirati modnu industriju pa kao odjevni klasik tradicionalno krasi police trgovina s dolaskom hladnih mjeseci

Sudeći po aktualnim kolekcijama dizajnerskih brendova i ponudi na policama trgovina uličnom modom, ove sezone posebno se izdvajaju određene siluete kožnih jakni.

  • +27
Kožne jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Nalik proteklim sezonama, jakne bajkerskog šarma od sjajne ili brušene kože očekivano su najzastupljenije, ponajviše zahvaljujući statusu modnog klasika u ormaru. Osim u klasičnom spektru, popularne bajkerice danas je moguće pronaći i u zavodljivim bojama jeseni, poput zagasitih tonova zelene ili boje burgundca, a ljutu konkurenciju ove sezone čine im motociklističke jakne kao veliki povratnički trend s početka milenija.

I ove sezone na modnoj sceni primjetan je trend dužih inačica kožnih jakni s karakteristikama balonera, kojima ne mogu odoljeti brojne ljubiteljice mode, a ni ove jeseni neće nas zaobići modeli ukrašeni krznenom podstavom, baš kao ni verzije kožnih blejzera kao elegantna alternativa bajkericama.

S druge strane, kožne verzije shacketa - popularnog hibrida košulje i jakne- ove sezone nešto su manje zastupljene na policama trgovina.

Ukoliko ove sezone odlučite investirati u jaknu umjetne ili prave kože, nećete požaliti jer su postale neprolazni modni klasik, a zahvaljujući svestranosti idealno će se uklopiti u svačiji stil i osmišljenu kombinaciju. Najbolji dokaz tomu su inspirativni stajlinzi street style zvijezdi okupljenih na Tjednima mode.