STVORENE ZA LJETO

Ovim haljinama vrve police trgovina, a krasi ih izazovni detalj koji krade pozornost

08.04.2021 u 14:59

Bionic
Reading

Ako ovoga ljeta haljinom poželite otkriti kožu no niste ljubiteljica značajnijeg proreza na području dekoltea, haljine otkrivenih leđa predstavljaju idealan odabir. Na suptilan način zavodljive i dovoljno kul za najtoplije dane u godini, haljine otvorenih leđa imaju dugu i fascinantnu povijest zbog kojih ćete ih malo više cijeniti

Haljine otvorenih leđa kakve poznajemo danas zapravo datiraju iz 30- ih godina prošlog stoljeća. Urezanog struka i elegantno duge siluete, brojni modeli večernjih haljina malo toga su ostavljale mašti kada su ženska leđa u pitanju. Svakako haljina ovakvog dizajna u cjelini je možda izgledala konzervativnije prije gotovo jednog stoljeća, no dizajneri su znali kako stvoriti haljinu koja je pokazivala malo više kože.

Godinama kasnije u modnoj eri 80-ih, haljine otvorenih leđa vratile su se na još jedno putovanje oko Sunca. Brojni tadašnji modeli stizali su s detaljem visokog ovratnika, dok je veliki prorez na leđima nerijetko bio naglašen detaljem dugačke ogrlice koja je visjela niz kralježnicu.

Tijekom 90-ih i početka milenija, haljine s dubokim izrezom na leđima ponovno su postale modnim hitom u formi slip haljina nalik luksuznim verzijama spavaćica od svile i satena a koje su se podjednako viđale na crvenom tepihu i plesnom podiju noćnih klubova.

U novoj ljetnoj sezoni, ovaj detalj na haljinama koji privlači pozornost ponovno je aktualan, a danas krasi brojne modele poput lepršavih verzija s dodatkom puf rukava stvarajući slatki dojam kojeg vole brojne ljubiteljice mode.

  • +12
Haljine otvorenih leđa Izvor: Promo fotografije / Autor: promo