povratak trendova

Ovih sedam popularnih frizura iz 90-ih vratilo se u modu i donose savršen izbor za baš svaku duljinu kose

17.06.2022 u 14:31

Bionic
Reading

Nije tajna, 90-e su se vratile i njihov utjecaj snažno se osjeća u svim segmentima, a ne samo u modi. Tako se ove sezone vraćaju i frizure iz 90-ih, no u vrlo modernim oblicima i stilovima. Ovih sedam frizura vrlo popularnih prije tri desetljeća ove sezone dolaze na listu najtraženijih i nema sumnje, s njima ćete izgledati sjajno

Tanje obrve, traperice niskog struka, naglašeni pramenovi – nema sumnje 90-e su se vratile. Očito se ne može poreći, a barem kada su u pitanju aktualni trendovi ljepote, mode i frizura koji su u posljednje vrijeme vrlo traženi. Na TikToku, na primjer, hashtag #90shaircut redovito je u trendu te sada ima više od 260 milijuna posjeta, a trend je i dalje u porastu.

Stoga ni ne čudi da frizeri i stilisti diljem svijeta rado uzimaju 'stare' frizure iz 90-ih i daju im moderan pečat. A odlična je vijest da su te frizure itekako nosive te da postoji barem jedna prikladna frizura za svaku duljinu kose, čak iako u tom razdoblju prevladavaju nešto kraće frizure. Nema sumnje, ove frizure narednih mjeseci viđat ćemo posvuda, a za koju god se odlučite, sigurno nećete pogriješiti.

Boy bend bob

Bob u stilu frizura kakve su nekad furali pripadnici boy bendova prav je hit sezone, a kao inspiracija za ovu ležernu frizuru poslužili su omiljeni dečki iz 90-ih, uključujući Nicka Cartera. Ovu frizuru karakterizira kratki bob s prednjim nešto duljim pramenovima koji uokviruju lice. Kosa seže otprilike do sredine ušiju ili završava u razini jagodica. Kod oblikovanja ove frizure važno je ne koristiti ljepljive proizvode jer bi kosa trebala ležerno padati naprijed prema licu. Kosa je dovoljno dugačka da je stavite iz uha ako vam smeta na licu, a za ovu frizuru presudan je i razdjeljak na sredini.

Moderna Rachel frizura

Ponovno okupljanje 'Prijatelja' prošle godine katapultiralo je Rachel frizuru ravno natrag na sam vrh trendova. Podsjetimo, frizura je postala vrlo popularna kada ju je Jennifer Aniston koja je tumačila Rachel u kultnoj seriji iz 90-ih. Baš svi su tada željeli Rachel frizuru. Sada se popularna frizura vraća, no u nešto modernijoj verziji. Osnovu čini stepenasto šišanje zbog čega kosa izgleda volumiozno i lagano. Način na koji su slojevi šišani ostaje nepromijenjen, no ono što se promijenilo je stiliziranje. Kosa više nije stilizirana ultraravno, već u velikim valovima i vrhovi više nisu okrenuti prema unutra, već prema van. Takvu frizuru najbolje i najlakše se oblikuje uz pomoć okrugle četke i sušila za kosu.

Šiške s duljim pramenovima

Opuštena i prozračna, ova frizura se može kombinirati s bilo kojom duljino, kose. Šiške su na središnjem dijelu kraće, a onda su prema rubovima sve dulje, a na kraju se pramenovi spajaju s ostatkom kose Ova frizura lako se oblikuje, a baš uvijek djeluje dotjerano i chic.

Tupi bob

Da, i bob i pixie bili su vrlo trendi u 90-ima, a među popularnim frizurama je bio i tupo rezani bob. Za stvaranje ovog izgleda, kosa se šiša bez slojeva i ostavljena je u jednoj dužini. Sama duljina kose može varirati, od vrlo kratke do dugog boba - sve je moguće i dopušteno.

Diana frizura

Vraća se kultna frizura princeze Diane. Razbarušeni vrhovi i slojevi koji se na prvi pogled čine nepoželjnim. Moderan štih postiže se dodavanjem volumena kosi uz pomoć razdjeljka na stranu i nekoliko slojeva. Ova frizura nježno uokviruje lice, čineći ga mekim i naglašavajući jagodice – puno više ni ne možete tražiti od frizure, zar ne?

Izvučeni prednji pramenovi

Ova frizura čini 50 posto samog šišanja i 50 posto oblikovanja. Važna napomena: za ovu frizuru kosa bi trebala biti najmanje u obliku dugačkog boba, po mogućnosti i dulja, a šiške su prilično nepraktične za ovu frizuru. Prema licu trebaju padati dva pramena, po jedan sa svake strane, poput vitica .Ostatak kose pokupite u punđu ili visoki rep te sve zagladite gelom.

Bixie iz 90-ih

Ova asimetrična kratka frizura bila je od najpopularnijih pixie frizura 90-ih, a sada je ponovno u modi. S prednje strane frizura podsjeća na bob, straga je jasno naglašen pixie stil. Tijkom 90-ih ovi frizuru su obožavale slavne dame poput Winone Ryder, Halle Berry i Gwyneth Paltrow. Ova frizura savršena je kombinacija ležerne i klasične frizure.