NADOLAZEĆI HIT

Ovih deset nijansi boja dominirat će modnom scenom u narednim mjesecima

1/11

Hit boje jeseni na modnim pistama

Neki od ključnih jesenskih trendova po pitanju boja već sada su prisutni na modnoj sceni. Žuta nijansa maslaca postala je popularna zamjena za bež boju u ljetnim mjesecima, dok modni urednici već neko vrijeme ne kriju opsesiju zelenom bojom pistacije. Predviđanja kompanije boja Pantone, koja je proglasila nijansu Living Coral hit bojom 2019. godine, još uvijek nisu u potpunosti zaživjela, no postoje neki drugi jaki kandidati za vodeće nijanse boja u nadolazećoj sezoni koja će zasigurno zaintrigirati modnu javnost. 

Sudeći po viđenim kolekcijama renomiranih dizajnerskih imena namijenjenim novoj jesenskoj sezoni, ovih deset nijansi ostvarit će zapaženi uspjeh u narednim mjesecima.

Hit boje jeseni na modnim pistama

Hit boje jeseni na modnim pistama

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prethodna slika Sljedeca slika
Nadolazeću modnu sezonu obilježit će nove i eksperimentalne boje, bilo da su nošene solo ili u kombinaciji s velikim efektom. Jesenska sezona, ako je suditi po mišljenju modnih eksperta, u potpunosti je rezervirana za neočekivane nijanse, u odnosu na klasične koje tradicionalno obilježavaju hladne mjesece u godini
  • Autor: I. B.
  • Objavljeno 23.07.2019 u 06:23