JEDNOSTAVNI I FINI

Ovi ukusni kolačići za prste su polizati, a uključuju dobitnu kombinaciju dva okusa koji svi vole

13.12.2022 u 11:25

Bionic
Reading

Ako ste se zaželjeli domaćih kolačića, ovaj recept će vas oduševiti i vjerujemo da ćete mu se uvijek rado iznova vraćati

Ima li što ukusnije od kombinacije dva okusa koji rijetki ne vole: čokolade i banane?

U posljednje vrijeme sve se više koristi voće umjesto šećera za zaslađivanje određenih slastica, a u ovom receptu jedan od sastojaka su banane.

Oko ovih kolačića nećete se puno namučiti, a možete ih pripremati i s vašim najmlađim ukućanima, kao 'probu' za predstojeće blagdane.

Sastojci

  • oko 150 grama zobenih pahuljica
  • 2 banane
  • čokolada za kuhanje koju treba usitniti nožem

Priprema:

Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnja. Banane zdrobite vilicom dok ih ne pretvorite u kašu. U njih dodajte zobene pahuljice i sve dobro promiješajte dok ne dobijete kompaktnu masu.

Dodajte komadiće čokolade koje ste usitnili nožem i promiješajte. Na papir za pečenje rasporedite kolačiće koje oblikujete žlicom smjesu i pecite do 15 minuta - dok ne dobiju zlaćanu boju i pripazite da se ne prepeku.

Pažljivo izvadite i pričekajte da se ohlade. Poslužite ih uz kavu, čaj, kakao ili toplu čokoladu. I dobar tek!