modno proljeće

Ovi modeli hlača među najpopularnijima su ove sezone, a vjerojatno ih već imate u ormaru

23.04.2021 u 09:43

Bionic
Reading

Nova sezona, novi modni trendovi. Ako se spremate u shopping pohod i osvježenje ormara, ovaj novi modni hit po pitanju modela hlača svakako imajte na umu. Naime, na velika vrata vraćaju se capri hlače

Društvena mreža Instagram odredište je brojnih ljubitelja mode u potrazi za inspiracijom i novim modnim trendovima. Vjerno se prate profili 'it' djevojaka i influencerica koje najbolje znaju što i kako se nosi, a među najpopularnijim diktatoricama trendova je Hailey Bieber.

Za njezine upečatljive i usklađene stajlinge često je zaslužna stilistica Maeve Reilly čija nedavna objava na Instagramu je najavila povratak zaboravljenog modnog trenda, capri hlača.

Hailey prema savjetu stilistice fura uske kožne capri hlače u službi zavodljivog i izazovnog stajlinga koji je zaokružen crnim sandala visokih potpetica te kratkim žutim topiće s perlicama i resama.

Ova objava pokrenula je pravu lavinu, pa tako modna platforma Lyst koja bilježi pretraživanja modnih kupaca diljem svijeta u posljednja dva tjedna bilježi porast interesa za capri hlačama za vrtoglavih 85 posto, a najtraženiji modeli kaprica su tajice i traperice. Stoga, ako negdje duboko u ormaru čuvate model od prije nekoliko sezona, svakako ga vrijedi potražiti.

Uz capri hlače zabilježen je još jedan proljetni trend – cropped hlače i traperice, odnosno hlače čije nogavice koje sežu nekoliko centimetara iznad gležnja.

Potražnja za ovim modelima, prema brojkama stranice Lyst, porasla je za 22 posto u posljednja četiri tjedna. Cropped model hlača našao je mjesti u proljetnim kolekcijama kako poznatih modnih kuća, tako i popularnih high street brendova.

U elegantnoj ili casual varijanti, cropped hlače nose se u svakoj prigodi, a slažu se kako s omiljenim bijelim tenisicama nezaobilaznim loafericama i mokasinkama tako i sa cipelama na potpeticu, a u kišne dane i s mnogima omiljenim, gležnjačama.

  • +25
Udobne i efektne hlače koje ćete obožavati Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije