FRANCUSKI STIL

Ovi bazični komadi sve su što vam je potrebno da ovog proljeća izgledate besprijekorno chic

15.02.2023 u 18:50

Bionic
Reading

Za kreiranje kombinacija u obožavanom francuskom stilu potrebno vam je svega nekoliko svakodnevnih komada koji zajedno tvore casual i elegantan look

Tajna uspjeha chic kombinacija kakve Francuskinje besprijekorno slažu jest u korištenju casual svakodnevne odjeće koju čine vječni modni klasici s kojima ne možete pogriješiti. Za dobitnu formulu casual stila i elegancije potrebno vam je svega nekoliko jednostavnih komada poput bijele majice kratkih rukava, klasične košulje, traperica ili majice na pruge.

Naravno, uz to vam treba i malo umijeća kako biste kreirali dobitnu chic kombinaciju, a da vam promišljanje o idealnom uparivanju svakodnevnih komada ne stvori glavobolju, donosimo nekoliko provjerenih formula prema francuskom stilu!

Bijeli T-shirt

Nevjerojatno je koliko se dobrih stajlinga može kreirati uz jednu običnu bijelu majicu kratkih rukava. Upravo je bijeli T-shirt neizostavan dio svake garderobe s francuskim duhom jer je temeljni komad za bezbroj varijanti s blejzerima, trapericama ili suknjama.

Jednostavni oversized sako

U kombinaciji s bijelim T-shirtom i običnim trapericama, oversized sako zagarantirat će vam pravu dozu francuskog chica. Tote torbice, sandale i naušnice širokih koluta bit će dodatak po mjeri ovog dojmljivog stajlinga!

  • +6
Oversized sakoi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Elegantna košulja

Obična bijela košulja jedan je od onih bezvremenskih komada koji možete nositi cijele godine, u doslovno svim prigodama - od poslovnih sastanaka do opuštenih šetnji gradom. Savršeno se slaže s trapericama svih krojeva i lijepo pristaje na oversized sako s kojim tvori look koji odiše casual elegancijom.

Nećete pogriješiti niti ako svoju finu košulju odjenete u drugoj boji, a za maksimalno chic izgled birajte dizajn s tankim okomitim prugama ili pussy bow mašnom!

  • +5
Bijela košulja Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Majica na pruge

Majica u mornarskom stilu neupitan je simbol francuskog chica. S pravom! Ovaj model nikad ne izlazi iz mode jer svojim nenametljivim dizajnom vodoravnih pruga garantira jednostavno uparivanje s preostalim komadima.

Traperice po vašoj mjeri

Početak i kraj svake garderobe su jedne traperice koje vam besprijekorno pristaju. Francuskinje obožavaju ravan kroj, a ovisno o svojoj liniji birajte one u kojima se najbolje osjećate, bilo da je riječ o klasičnom ili širem kroju. Potom ih uparite s elegantnom košuljom, bijelim T-shirtom ili omiljenom majicom na pruge i - to je to!

Komad s uzorkom kvadratića

Uzorak kvadratića s pravom nosi ikonski status jer je garancija kreiranja casual, elegantnog looka. Posebno ga je obožavala Audrey Hepburn koja je prva pokazala zašto će svaki outfit uz samo jedan komad s ovim uzorkom postati nepogrešivo upečatljiv s pravom dozom chica.

Bilo da se odlučite za košulju ili sako, haljinu ili hlače, uzorak na kvadratiće klasik je koji vrijedi imati u svojoj garderobi!

Zlatne kolut naušnice

Što god odjenuli, garantirano će izgledati još bolje uz suptilne zlatne kolut naušnice koji su savršen način za zaokružiti svoj chic look. Francuskinje ih obožavaju jer donose dašak glamura uz basic komade poput bijelog T-shirta ili nenametljive kombinacije jednobojne košulje i sakoa.

Mokasinke

Sudeći prema revijama za sezonu proljeće / ljeto 2023., ali i ponudi u trgovinama najpoželjnijih brendova, mokasinke neće tako skoro izaći iz mode. Ove udobne cipele savršena su zamjena za tenisice, a Francuskinje teško mogu zamisliti svoju garderobu bez barem jednog para toliko voljenih mokasinki.

Tote torbice od rafije

Rafija je materijal koji je obožavan zbog svoje prirodnosti i neutralne boje pa se neopisivo lako uklapa u svaki outfit. Baš zato su tote torbice od ovog materijala must-have komad za proljeće i ljeto i bazični komad svake chic modne kolekcije.

Tote torbice od rafije Izvor: Promo fotografije / Autor: Marni Promo

Proljetna haljina s cvjetnim uzorkom

Ništa ne govori 'proljeće' kao haljine s cvjetnim uzorkom! Ženstvene, elegantne i upečatljivog živahnog dizajna, topla su preporuka Francuskinja koje ih planiraju nositi u svim prilikama sve do rane jeseni. Dok nam ne stignu nešto više temperature, možete ih kombinirati sa sakoom, a nepogrešivo se nose na mokasinke i balerinke.

Balerinke

Ove sezone balerinke su obilježile svoj veliki povratak na modnu scenu i zavladale feedovima Instagram profila modnih ovisnica i trendseterica. Obožavane su zbog svoje praktičnosti i udobnosti, a njihov dizajn toliko je besprijekorno chic da je apsolutni must-have u kolekcijama francuskih modnih ovisnica i ovog proljeća.

Miu Miu balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije