VJEČNI MODEL

Ove sunčane naočale laskaju baš svakom obliku lica

18.08.2019 u 19:02

Bionic
Reading

Kad su modni dodaci u pitanju, teško da se išta, osim torbe, može mjeriti sa sunčanim naočalama. Čak i kad ste bez trunke šminke uz dobre sunčane naočale osjećat ćete se poput holivudske zvijezde

Ako želite postići dozu tajanstvenosti svojstvenu divama, važno je da sunčane naočale prekrivaju dobar dio lica. Dašak glamura uz mikro modele koji su vladali prošle sezone nemoguće je postići, pa stoga ako nemate 15 godina, bolje ih pospremite u ladicu, proslijedite dalje ili čuvajte za nove generacije.

Srećom po ljubiteljice klasičnijih modela sunčanih naočala, ove sezone modni vremeplov zaplovio je nenadmašnim 70-ima i u modu vratio nekad popularne, predimenzionirane četvrtaste modele. Prednost im je i što pristaju gotovo svima, a posebno laskaju okruglim i srcolikim oblicima lica.

Četvrtasti modeli sa zaobljenim uglovima će pak sjajno pristajati ovalnim oblicima lica, kao i onima četvrtastog oblika.

Osim što izgledaju glamurozno, predimenzionirane sunčane naočale imaju svoju praktičnu stranu - bolje štite osjetljivu kožu oko očiju od štetnih sunčevih zraka, budući da prekrivaju veće područje.

Retro modele sunčanih naočala odabrala je i britanska modna ikona Alexa Chung, koja je u vlastitoj kolekciji pokazala i predimenzionirani četvrtasti model nazvan Havana Road Trip, a slični modeli mogu se pronaći u kolekcijama Toma Forda, Marnija, Guccija…

  • +19
Sunčane naočale četvrtastih okvira

Inspiraciju za ove modele svi su dizajneri pronašli nekoliko desetljeća unatrag, a 70-ih su ih uspješno isfurale holivudske dive poput Natalie Wood, koja ih je sjajno nosila uz boho outfite i velike okrugle naušnice. Jedna od najvećih modnih ikona svih vremena Jackie Kennedy također je bila ljubiteljica ovog modela, baš kao i njezina sestra Lee Radziwill, koja je ostala zapamćena po svom istančanom modnom ukusu.

Predimeziniranim sunčanim naočalama četvrtastih okrvira, vjerna je i najpoznatija modna urednica na svijetu, Anna Wintour. Ova karizmatična žena na čelu Voguea godinama ne odustaje od prepoznatljivog stila koji je nazamisliv bez strogog boba sa šiškama i velikih sunčanih naočala. 'Sunčane naočale mi pomažu kad se osjećam umorno ili pospano. Nevjerojatno su korisne jer tako izbjegavam da ljudi znaju o čemu razmišljam. Vremenom su postale dio mog imidža i na neki način čak dio moje osobnosti', otkrila je Wintour, koja ih rijetko kad skida s lica.

  • +17
Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia