BAŠ POPUT DAKOTE

Ove šarmantne šiške svi žele, a evo kako ih možete imati i vi

08.12.2021 u 23:26

Bionic
Reading

Šiške Dakote Johnson kojima je zvijezda 'Pedeset nijansi sive' vjerna već neko vrijeme, ni preduge ni prekratke, veliki su ovosezonski hit koji svi žele imati

Šiške su bez sumnje trend koji nikad neće izaći iz mode, a glumice Jane Birkin ili Zooey Deschanel pretvorile su ih u svoj zaštitni znak.

Njihovim se primjerom povela i Dakota Johnson, lijepa kćer poznatog glumačkog para Dona Johnsona i Melanie Griffith, ponosna vlasnica šiški koje su pokrenule tisuće i tisuće zaljubljenica u modu da se odvaže ošišati kosu.

Njezina je duga i sjajna kosa sa šiškama primjer idealne frizure koju svi priželjkuju, a ukoliko otipkate na Googleu riječi 'šiške Dakote Johnson' dobit ćete više od 20 milijuna rezultata.

Zvuči nevjerojatno, zar ne?

Što njezine šiške čini toliko privlačnima? Je li to njihova duljina ili to što su nisu ni prerijetke ni preguste? Ili što se savršeno stapaju s ostatkom kose?

Dakota Johnson Izvor: Profimedia / Autor: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

Njezin dugogodišnj frizer Mark Townsend, koji s glumicom radi otkako ju je filmski serijal 'Pedeset nijansi sive' gurnuo u središte pozornosti, kaže kako šiške sjajno pristaju Dakotinom obliku licu, ali i njezinoj osobnosti.

'Ona dobro zna da može provesti 5 minuta fenirajući svoje šiški te zatim ostatak kose ostaviti da se osuši prirodno', kaže on.

Ipak, ako ste se i vi zagrijali za šiške morate znati kako oko njih ipak ima posla.

Zahtijevaju redovito održavanje kako biste ih zadržali na idealnoj duljini (Townsend preporučuje podrezivanje otprilike jednom mjesečno). Dakotin frizer kaže kako šiške zbilja mogu laskati svakom obliku lica - samo je pitanje pravilnog reza i duljine koja laska obliku lica, ali ovisno i o strukturi kose.

Dakota se, dodaje on, prilično često igra sa svojim šiškama.

'Ponekad voli ići malo kraće i ošišati ih tik iznad obrva, a ponekad ih želi duže s kraćim slojevima uokvirivanja lica, ali mi ih uvijek skraćujemo po sredini i duže sa strane, stvarajući efekt 'zavjese' koji je najlaskaviji', kaže Mark Townsend.

Stiliziranje se možda u početku može činiti zastrašujućim, ali ne bi trebalo trajati dulje od 5 minuta kad steknete rutinu. 'Samo osušite šiške prema dolje držeći fen iznad glave i ciljajući prema dolje. Zatim upotrijebite okruglu četku koju držite okomito kako biste zagladili kosu i dajte joj onaj mali pokret prema van sa strane', savjetuje frizer.

Što se tiče proizvoda, redovita upotreba dubokog regeneratora može održati šiške svilenkastima, ali budući da šiške mogu biti sklone masnoći, Townsendov koristi i suhi šampon. 'Šiške mogu apsorbirati hidratantnu kremu, kremu za sunčanje, pa čak i šminku koja se nanosi na kožu, pa se brzo zaprljaju. Zbog toga koristim suhi šampon kako bi izgledale svježe. Raspršim suhi šampon na ravnu četku, a zatim počešljam kroz šiške. Obično koristim suhi šampon umjesto laka za kosu na šiškama jer lak može napraviti šiške previše krutima ili ih zamastiti, dok ih suhi šampon čini lepršavima', rekao je.

Pa ako vam se sviđaju šiške poput Dakote, isprobajte ih, a u krajnjem slučaju, ako niste zadovoljni rezultatom uvijek ih možete pustiti da izrastu. 

 Louise Brooks, koje su naizgled rođene da uzdrmaju izgled, ali odluka da ih