CHARLOTTE TILBURY

Ove jednostavne beauty trikove koje je otkrila poznata kraljica make upa vrijedi primijeniti

15.04.2022 u 16:41

Bionic
Reading

Kozmetika s potpisom Charlotte Tilbury itekako je poznata svim ljubiteljicama kvalitetnih beauty proizvoda, a uspješna Britanka može se pohvaliti brojnim poznatim klijenticama s kojima je s vremenom postala vrlo bliska prijateljica, među kojima su Nicole Kidman, Amal Clooney, Miranda Kerr i Kate Moss

Slavna Britanka izgradila je pravo kozmetičko carstvo i postala jedna od najpoznatijih poduzetnica na području make upa - i to puno, puno prije nego se pojavila Kylie Jenner.

Crvenokosa vizažistica, kako kaže, obožava čaroliju koju stvara svojim make up proizvodima, među kojima je i čuvena 'Magic Cream' s gotovo čarobnim učinkom za kožu: danas je to njezin najprodavaniji proizvod pa se svakih dvije minute u svijetu proda po jedan.

Niti ne sumnjamo u to da celebrity beauty mogulica ima nekoliko trikova u rukavu koje je nesebično podijelila.

Prije svega, ističe da je nemoguće stvoriti, kako sama kaže, 'lijepu sliku bez lijepe podloge'.

Oduvijek je bila svjesna važnosti njege kože u stvaranju dobrog make upa, a to počinje moćnom rutinom njege kože. 'Bez obzira gdje sam ili koga šminkam, uvijek počinjem s pripremom kože', kaže ova 49-godišnjakinja.

Ako tražite tzv. glow efekt, preporučuje slojeve proizvoda za njegu kože za najbolji učinak. 'Ako želite da vaš sjaj potraje, nanesite kvalitetnu kremu koja će nahraniti kožu i na njoj će make up bolje izgledati', ističe.

  • +4
Charlotte Tilbury Izvor: Profimedia / Autor: James Shaw / Avalon / Profimedia

Tilbury kaže da je o važnosti njege kože naučila od majke Patsy, a koja joj je od malih nogu govorila da će je 'odlična krema za lice odvesti bilo kamo'. Upravo ju je to inspiriralo da stvori svoju kultnu 'Magic Cream'.

'Inspirirala me je pa sam s mojim stručnjacima za njegu kože kreirala savršenu hidratantnu kremu. Moja majka Patsy zauvijek će biti moja najveća ikona ljepote. Uvijek me ohrabrivala da slijedim svoje snove i bila moja najveća podrška. I uvijek je imala najbolje beauty savjete', rekla je, dodajući da je vrlo bitno i kako nosimo podlogu.

Otkriva tako nekoliko korisnih savjeta pri nanošenju podloge koji bi trebali rezultirati prekrasnim tenom.

'Ako koristite četkicu, počnite od sredine lica i povucite prema krajevima kako biste dobili koncentraciju na područjima kojima je to najpotrebnije. Osim toga, to znači da područja na kojima želite lijep sjaj, poput vanjskih jagodica, imaju najmanju pokrivenost. Isto je ako koristite prste. Uvijek počnite od sredine i kružnim pokretima radite prema krajevima i prema gore', kaže ona.

'Ponekad vidim žene i djevojke kako se šminkaju i vuku kožu lica dolje, a meni je u glavi samo jedno: 'Što to radite? Ako to radite svaki dan godinu dana, povući ćete svoje lice dolje!' To je jako loše za kožu i to ne smijete raditi', upozorava Tilbury jer se koža, kako starimo, opušta pa ne trebamo i sami to raditi.