hit model

Ove cipele se isplati imati u ormaru: Udobne i profinjene, nosive su sve do jeseni

17.06.2023 u 07:36

Bionic
Reading

Udobne i profinjene, mokasinke s malom petom ultimativni su ljetni must have. Niske, udobne i divne potpetice odličan su dodatak ljetnim stajlinzima

Dok čekamo da ljetno krene u punom zamahu, a prekrasne ljetne sandale stoje na policama, najčešće posežemo za mokasinkama i balerinkama.

U toj kategoriji posebnu pažnju privlače mokasinke s kitten potpeticom. Upravo tim dodatkom spojena je klasična estetika s detaljem koji je jednako funkcionalan koliko i elegantan.

Taj dodatak ponovno izlazi na površinu, a već smo ga vidjeli 2019., kada se Bottega Veneta usredotočila na njega, no u to vrijeme nije bio moderan.

Negdje između trendi mokasinki četvrtastog vrha i čizama s gumenim potplatom pojavile su se vrlo elegantne mokasinke podignute kitten potpeticom.

U sezoni za proljeće i ljeto 2022. Miu Miu je taj koji ih dovodi na modnu pistu i daje nam vrlo revidiranu verziju penny loaferica s niskom potpeticom, remenčićem iza pete i oštrim vrhom. U tom trenutku kreće prava manija, spremna diktirati pravila nove retro elegancije, načinjene od viđenih modela u novom ruhu.

Tako su kitten mokasine postale najchic cipele trenutka jer retro detalj (niska i mala peta) pretvara ih u trendi komad koji oduševljava svojom jednostavnošću. Udobnost im je također neosporna - nekoliko centimetara, koliko pružaju, ne zahtijeva pretjerane vještine za održavanje ravnoteže.

Nosive uz gotovu svu proljetnu i ljetnu garderobu, kitten mokasinke, baš kao i slični klasičniji modeli, mogu se nositi s ili bez čarapa. Odjenite ih uz traperice u boji ili krojene crne hlače ili pak otkrijte pravi chic u kombinacijama s midi suknjama.

  • +6
Mokasinke s kitten potpeticom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo