TRENUTAK ŽIVOTA

Ovako se spašava živa glava pri 240 km/h

14.06.2011 u 14:06

Bionic
Reading

Minulog tjedna Subaru se pohvalio postavljanjem rekorda za serijsko vozilo s integralnim pogonom na kultnoj utrci Isle of Man TT, no Japanci su nam propustili reći da nije sve proteklo baš skroz glatko

Njihov vozač Mark Higgins rekord je postavio za vrijeme pripremne vožnje, odvezavši 59,5 kilometara zavojitih cesta zelenog britanskog otočića za svega 19:56.7 minuta uz prosječnu brzinu od čak 181,7 km/h!

To je sumanuto brzo, posebice kad se u obzir uzme da je staza zapravo zatvorena javna prometnica u kojoj veći dio vremena nastojite ne završiti u nečijem dvorištu ili kući.

Upravo se ovo skoro dogodilo britanskom prvaku koji je netom nakon starta doživio, kako je to sam rekao – 'trenutak života'. Nakon što je jednim od kotača zakačio rubnik, Higgins je nevjerojatnim refleksima uspio obuzdati automobil pri 240 km/h. Ne znamo impresionira li nas više vozačko umijeće britanskog prvaka ili staloženost njegova suvozača Chris Cantlea koji na ovu smrtnu opasnost nije ni trepnuo.

Videoisječke od kojih se diže kosa na glavi možete pogledati u nastavku, a recimo samo da je korištena Impreza STI serijski automobil tek minimalno dorađen sigurnosnim kavezom, pojasevima u četiri točke i aparatom za gašenje požara.