VLADAJUĆI ZNAK

Ovaj znak je pravi ratnik zodijaka, voli se nadmetati sa svima, pa i sa sobom

24.03.2024 u 07:17

Bionic
Reading

Ovan je znak vatrenog elementa i nalazi se pod zaštitom Marsa, simbola akcije, osvajanja i borbe. Prvi znak zodijaka vlada 30 dana od proljetnog ekvinocija, a ove godine on je nastupio 20. ožujka u 4.06 ujutro po srednjoeuropskom vremenu

Potreba za dokazivanjem kod njega je vrlo izražena. Često se i nesvjesno nadmeće s drugima. Voli preuzimati inicijativu, predvoditi i pobjeđivati. Rado prihvaća nove izazove, no nije uvijek sposoban dovršiti započeto, pogotovo ako mu se na obzoru ukaže nešto novo.

Pogledaj detaljni horoskop

Strpljivost mu nije vrlina; kad nešto želi, želi to što prije, a naročito je alergičan na odgađanja. Neuspjeh mu pada prilično teško, no nastoji to sakriti.

Tvrdoglav je i voli ići glavom kroz zid makar slomio rogove. Ne voli komunicirati 'u rukavicama', previše mu se žuri da bi mu to pošlo za rukom. Naglost i odsutnost diplomatičnosti znači da lako ulazi u sukobe, a tada se služi taktikom 'napad je najbolja obrana'. Teško priznaje da nije u pravu i nerado sluša tuđe savjete. Treba mu vremena da shvati kako bi trebao učiti iz pogrešaka, svojih i tuđih.

Brigitte Macron je Ovan, rođena je 13. travnja 1953. Izvor: Profimedia / Autor: Federico Pestellini / Panoramic / Profimedia

Kad je u povoljnoj fazi, osvaja optimizmom, pozitivnom energijom i djeluje poticajno na ljude koji ga okružuju, no ako je nezadovoljan ili frustriran, naginje izljevima bijesa, pogotovo prema osobama koje mu se nađu pri ruci.

U ljubavi je vrlo strastven, no ne baš i vjeran. Kao rođeni osvajač, ubrzo nakon što ulovi 'plijen', prebacuje pažnju na novi cilj. S druge strane, kad mu je stalo do nekog, spreman je preokrenuti brda i doline da bi usrećio ili zaštitio dotičnu osobu.

  • +2
Robert Downey Jr. je Ovan, rođen je 4. travnja 1965. Izvor: Profimedia / Autor: Steve Vas / INSTAR Images / Profimedia

Tipičan pripadnik ovog znaka ima visoko čelo i četvrtastu bradu. Glava mu je slaba točka, pa nerijetko trpi glavobolje, smetnje s očima i ozljede lubanje. Sklon je visokom krvnom tlaku i drugim tegobama koje su posljedice izlaganja stresu.

Obično je vitke i sportske građe, a taj dojam ostavlja čak i kad ima pokoji kilogram viška. Tjelesna aktivnost vrlo mu je važna, ali je zbog nestrpljivosti i nesmotrenosti sklon ozljedama i upalama.