BLAGDANSKA ČAROLIJA TPORTALA

Ovaj utorak daruju vam izdavačka kuća Sonatina, Chilly's i Reserved

14.12.2021 u 11:59

Bionic
Reading

Tko ne voli primati poklone? Bez obzira koliko je lijepo poklanjati, svi se radujemo kad i sami dobijemo nešto na dar, a ovoga prosinca smo tradicionalno za sve naše vjerne čitatelje, ali i one koji će to tek postati, osigurali punu vreću ludo dobrih darova

U suradnji s našim partnerima pripremili smo mnoštvo poklona koje darujemo svakoga radnog dana od danas do Badnjaka. Kako biste sudjelovali u blagdanskoj nagradnjači i sve što trebate je pronaći nagradno pitanje u članku i uključiti se u blagdansku čaroliju tportala.

Super poklone imat ćete prilike osvojiti svakog dana, a što smo vam danas pripremili, saznajte u nastavku!

U devetom danu velikog blagdanskog darivanja tportala nagradit će vas Izdavačka kuća Sonatin, Chilly's i Reserved.

Izdavačka kuća Sonatina vam daruje paket knjiga koji sadrži sljedeće naslove: Nađi me - André Aciman, Najbolja zabava u životu - Claire Lombardo, Nevidljivi život Addie LaRue - V. E. Schwab i Njegova jedina supruga - Peace Adzo Medie.

Nađi me - André Aciman. Čudesan roman Andréa Acimana o istraživanju različitih vrsta ljubavi, Nađi me, nastavak svjetskog bestselera Zovi me svojim imenom, vraća se svojim kompleksnim i zanosnim likovima Eliju i Oliveru godinama nakon njihova prvog susreta. Oslikavajući Rim, Pariz i New York iz jedne posve neuobičajene perspektive, vrstan stilist Aciman vodi čitatelja na uzbudljivo i neizvjesno literarno-glazbeno putovanje kroz četiri naizgled nepovezane priče, čiji ritam sugeriraju njihovi glazbeni nazivi: Tempo, Cadenza, Capriccio i Da capo. Aciman u Nađi me progovara o ljubavi i strasti majstorski oslikavajući ljudski senzibilitet i hrabro se poigravajući najintimnijim detaljima i emocionalnim nijansama. Ovaj nas veliki roman vraća u čarobni krug jedne od najvećih romansi suvremene književnosti i tjera nas da se zapitamo može li prava ljubav uopće umrijeti.

Najbolja zabava u životu - Claire Lombardo. Najbolja zabava u životu slojevita je saga o nekoliko generacija čikaške obitelji Sorenson. U svom udobnom domu u predgrađu, David i Marilyn četiri desetljeća žive u bračnoj sreći i ljubavi. No, skladan roditeljski brak za njihove je četiri već odrasle kćeri nedostižan ideal, i gotovo provokacija! Najstarija Wendy mlada je udovica, a samoću i tugu liječi alkoholom i ljubavnim avanturama. Violet, nekoć perspektivna odvjetnica, sada se gorljivom predanošću posvećuje ulozi majke i supruge. Liza, mlada sveučilišna profesorica, očekuje dijete, no muči je to što ni sama nije sigurna želi li ga. Najmlađa kći, Grace, živi lažnim životom a da to nitko od njezine obitelji i ne sluti. No, kad se u njihovim životima nakon petnaest godina iznenada pojavi mladi Jonah Bendt, tajni sin jedne od sestara posvojen odmah po rođenju, obiteljska dinamika poprima sasvim novi ritam i smjer, a pred čitateljem se rastvara bogat, dramatičan akvarel života jedne nekonvencionalne američke obitelji, prožet trenucima začudne radosti i nježnosti, ali i dvojbama, strepnjama i tugom. Claire Lombardo u ovom nam romanu donosi savršeno iznijansiran ekvilibrij različitih emocija i stanja koji međuljudske odnose čine neiscrpnim vrelom patnje… ali i veselja.

Nevidljivi život Addie LaRue - V. E. Schwab. Francuska, 1714. godine. Addie LaRue želi samo jedno: osloboditi se okova života u provinciji kako bi mogla sama gospodariti svojom sudbinom. U trenutku očaja ona sklopi pogodbu s vragom, koji joj zauzvrat obeća slobodu i vječnu mladost. No cijena toga je visoka: svatko koga susretne, ubrzo će je zaboraviti. I tako mlada žena započinje putovanje kroz stoljeća koje ju odvodi na različita mjesta iz europske povijesti, spoznavajući pritom tanku granicu između samoće i malodušnosti. Pustolovina je to u kojoj Addie LaRue pokušava ostaviti svoj trag u vremenu i prostoru, u povijesti i umjetnosti: ona je nepoznata muza starih majstora, bezimena ljepotica u pjesmama velikih pjesnika. No tristo godina kasnije, Addie u jednom antikvarijatu u New Yorku upoznaje mladića koji ju je zapamtio… Nevidljivi život Addie LaRue je povijesno-fantastični roman, gorko-slatka ljubavna priča, no ujedno i hommage umjetnosti i umjetničkom nadahnuću. Uz faustovski zaplet te promišljanja o moralu i smislu života, ovaj roman nadilazi okvire žanra fantastike i svevremenskom ljepotom klasika jamči zadovoljstvo čitanja svakome tko ga uzme u ruke. Prijevod hrvatskog izdanja potpisuje Jelena Pataki. “Za nekoga osuđenog na zaborav, Addie LaRue čudesno je nezaboravna, a njezina priča radosno je prizivanje besmrtnosti.” - Neil Gaiman, autor romana Američki bogovi.

Njegova jedina supruga - Peace Adzo Medie. Afi Tekple mlada je krojačica u Gani. Ona je pametna, lijepa i talentirana, no majka ju uvjeri da se uda za čovjeka kojeg ne poznaje kako bi ih izbavila iz teške situacije u kojoj su se našle nakon smrti Afina oca. Afi, naravno, zna tko je on – Elikem Ganyo imućan je i markantan poslovni čovjek čija se majka nada da će ga brak s Afi odvratiti od veze sa ženom koju njegova obitelj ne odobrava. Iako se taj aranžman čini kao dobra prilika, kada se iz rodnoga gradića Hoa preseli u Accru, blistavu prijestolnicu Gane, Afi više nije sigurna u to. U luksuznom stanu nasmrt se dosađuje, a svog novog supruga upoznaje tek nekoliko tjedana poslije. Nakon nekog vremena u Afi se rađaju osjećaji, no je li Elikem spreman ostaviti drugu ženu i srce pokloniti samo njoj? “Duhovit i zabavan roman o mladoj ženi koja prelazi minsko polje modernog života sa svim njegovim tabuima i nepravdama, živeći u svijetu muškaraca koji žele da im žene budu dobre supruge i majke. U svojoj je pak junakinji autorica stvorila živahnu i simpatičnu heroinu koja bi sva ta pravila mogla prekršiti.”GOODREADS. “U vrijeme kada su pustolovine rijetke, Peace Adzo Medie pruža vam mnogo toga čemu se radovati, o čemu razmišljati i na čemu biti zahvalan.” THE NEW YORK TIMES.

Chilly's poklanja predivnu bocu i čašu za kavu iz Artist serije. Chilly's proizvodi su proizvodi premium kvalitete, te su prikladne za sve prilike i različite životne navike. Savršen su izbor za sve ljude koji su u stalnom pokretu, kao i za one pustolovnog duha. Za sve gastro obožavatelje, te fitness entuzijaste, Chilly's je uistinu najbolji izbor. Kao što već velika većina zna, Chilly's je britanski brend sa sjedištem u Londonu. Još od 2010. godine oduševljava kako svojom inovativnošću i dizajnom, tako i visokom razinom ekološke svijesti. Kreirati proizvode koji su sukladni urbanom načinu života, s idealnim balansom jedinstvenog stila i nenadmašne funkcionalnosti, poticanje prijelaza na korištenje višekratnih proizvoda, te stvaranje navike svakodnevnog korištenja održivih proizvoda njihova je misija. Poznate su tako suradnje Chilly’s-a s mnogim renomiranim dizajnerima i umjetnicima (Chilly's Artist Series) kao što je Michela Picchi, talijanska međudisciplinarna umjetnica koja trenutno živi u Berlinu. Michela radi s prepoznatljivom, živopisnom paletom boja i istražuje pop, nadrealističke i psihodelične teme. Upravo boca koju poklanjamo je rad umjetnice Michele Picchi. Osim Michele, suradnje su ostvarene sa brojnim drugim talentiranim i mladim umjetnicima kao što su Agathe Singer, Daren Thomas Magee, Amber Vittoria, Jacqueline Colley, Mark Conlan itd. Uz Originals kolekciju, koja je već osvojila svijet, stigla je i Kolekcija boca i termosica za kavu Serija 2, kao trijumf u održivom dizajnu i proizvodima za višekratnu uporabu. Dizajn boca i termosica Serije 2 osmislio je dizajner James Wood, upotrebljavajući naprednu tehnologiju 3D printanja za ostvarivanje superiornog, neprekinutog dizajna na svim bocama. Boce su zato potpuno detaljno i precizno dizajnirane, bez nepotrebnih linija te s intenzivnim bojama, zadovoljavajućim teksturama i jedinstvenim završnim dodirom. Omiljene Chilly's proizvode možete pronaći na prodajnim mjestima Hoću knjigu, Male stvari, Planetopija, Menart, Kibuba i Protea sport te na Lafaboo webshopu.

Reserved daruje set koji sadrži crnu torbicu i šal. Kao sjajan uvod u novogodišnje hladne dane, ali i sjajan oproštaj s 2021. RESERVED vas daruje s prekrasnim ženskim setom. Reserved prati najnovije trendove i kombinira klasične uzorke s novim i jedinstvenim modnim idejama, a upravo je takav i set koji možete osvojiti. Poklon set se sastoji od trendi torbice i prekrasnog šala koji će podići svaku odjevnu kombinaciju. Za glamurozni ispraćaj godine, crna torbica s dodatkom srebrnog lanca bit će finalni detalj svakog party looka!

Dobitnici su:

  • Izdavačka kuća Sonatina - Zrinka Mohor
  • Chilly's - Ivo Groš
  • Reserved - Madonna Ojurović