NE MOŽE BOLJE

Ovaj recept morate probati: Kruh s češnjakom kakav još niste jeli

15.10.2022 u 13:18

Bionic
Reading

Ako ste ljubitelji kruha s češnjakom, famoznog garlic breada, onda je ovo recept za vas. Zaboravite na presuh, zagoren kruh s mirisom češnjaka kojeg ćete osjećati još danima, ovo je nešto sasvim drugačije

Umjesto baguettea ili popularnog francuza možete koristiti i kruh od kiselog tijesta ili ciabatte. No najvažnije je da koristite kvalitetan, domaći češnjak fine arome, ali i da kruh ne zarežete skroz do kraja kako nadjev ne bi iscurio.

Potrebni sastojci:

1 baguette

  • 110 g maslaca sobne temperature
  • 4 veća češnja češnjaka
  • pola šalice naribanog parmezana
  • ¼ šalice nasjeckanog peršina
  • 3 velike žlice maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • crni papar
  • 1 pakiranje mozzarelle

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U manjoj udjeli izmiješajte maslac, protisnuti češnjak, parmezan i peršin. Dodajte sol i obilato zapaprite. Zatim dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje te sve dobro promiješajte.

Baguette narežite na 2.5 cm široke koso rezane šnite, no nemojte ih izrezati do kraja. Narezani baguette prebacite na aluminijsku foliju i silikonskom špatulom između svake šnite nanesite začinjeni maslac. Svakako ga nanesite skroz do dna.

Baguette zamotajte u aluminijsku foliju. Stavite na lim za pečenje i ubacite u pećnicu na 15 minuta.

Izvadite baguette iz pećnice i pažljivo odmotajte vrh folije (nemojte vaditi kruh iz nje). Dodajte narezane komade mozzarelle između svake šnite.

Vratite baguette u pećnicu na pet minuta i ostavite foliju rastvorenu da se kruh zapeče, a sir rastopi.

Izvadite iz pećnice i odmah poslužite!