ŽIVOTINJSKI ZORAK

Ovaj odvažan trend ne prestaje dominirati modnom scenom, a uklapa se u svaki stil

10.07.2020 u 12:28

Bionic
Reading

Nakon što je godine 2018. ponovno postao relevantnim zahvaljujući renomiranim dizajnerskim imenima i utjecajnim damama na modnoj sceni, životinjski uzorak kao detalj na odjeći, obući i brojnim modnim dodacima i dalje se može pohvaliti titulom velikog modnog trenda

Dok životinjski print mnogi opisuju kao kičast ili jeftin, mnoge dame dijele drukčije mišljenje smatrajući ga posebno atraktivnim i ženstvenim. Životinjski uzorak ili animal print, dio je modne scene već dugi niz godina, a ove sezone nanovo uživa ogromnu popularnost.

Uz prepoznatljivi uzorak leoparda, koji je s godinama staža na modnoj sceni postao svojevrsni klasik u svijetu uzoraka, ove sezone daleko najpopularniji životinjski uzorci oni su zebre i krave, o čemu dovoljno svjedoči ogromna popularnost 'kravljeg' bikinija s potpisom američkog brenda We Wore What.

Tijekom zadnja tri mjeseca, prema podacima modne platforme Lyst, pretraživanje zebrastog printa povećalo se za čak 46 posto, a ovaj uzorak najviše se tražio na gležnjačama i hlačama. Čak i ako niste ljubiteljica životinjskog printa, nemojte u potpunosti odbaciti tu ideju jer može biti vrlo efektan.

Kako pokazuju istraživanja, životinjski uzorak podsvjesno biraju žene koje žele na jednostavan način privući pažnju i djelovati privlačnije. Za postizanje tog efekta, ne postoji potreba za nošenjem životinjskog printa od glave do pete, štoviše, trend životinjskog printa i njegov popratni efekt doći će do izražaja i u formi modnih dodataka poput nakita, torbica, remenja ili marame, a popularni high street brendovi i ove sezone potrudili su se da ne manjka zanimljivih komada ukrašenih ovim efektnim uzorkom.