U DUHU 80-IH

Ovaj modni komad isplati se imati u ormaru, a evo kako ga nose Australke

01.06.2021 u 19:34

Bionic
Reading

Iako na spomen Tjedana mode prvenstveno pomislimo na modne manifestacije koje se nekoliko puta godišnje održavaju u europskim prijestolnicama mode, udaljeni Sidney posljednjih dana pokazao im se dostojnom konkurencijom

I dok su u Europi uslijed globalne pandemije brojni dizajnerski brendovi svoje nove kolekcije odlučili predstaviti virtualnim putem, isto se ne može reći za njihove australske kolege.

Posljednjih dana u jednom od najmnogoljudnijih gradova Australije održava se novo izdanje Tjedna mode, a više od prizora s modnih pistii zanimljiviji su oni s gradskih ulica na kojim zanimljivim dominiraju njihove najveće street style zvijezde.

  • +21
Street style zvijezde na australskom Tjednu mode Izvor: Profimedia / Autor: Richard Milnes / Shutterstock Editorial / Profimedia

I dok će stanovnici Staroga kontinenta za nekoliko tjedana svjedočiti službenom početku ljetne sezone, u Australiji od lipnja kreće zima, a sukladno tomu stajliš Australke prilagodile su svoje stajlinge vremenskim uvjetima.

Sudeći po fotografijama njihovih stajlinga, s trendovima kakvi vladaju na svjetskoj modnoj sceni itekako se dobro snalaze, a jednom odjevnom komadu posebno ne mogu odoljeti. Riječ je o predimenzioniranom blejzeru inspiriranim muškim stilom odijevanja, a koji obožavaju nositi uz odgovarajuće hlače ili lepršave modele haljina.