HIT S POČETKA MILENIJA

Osvojio je modne ovisnice: Ovaj laskavi detalj na sandalama ponovno je poželjan

29.07.2023 u 17:24

Bionic
Reading

Nakon sandala s platformom koje su prošle godine dominirale modnom scenom, a zatim i balerinki koje su ove proljetne sezone ponovno osvojila srca fashionistica, na red je stigao još jedan trend obuće iz nultih godina

Prozirne sandale, karakteristične po materijalu PVC-a ili vinilu, vratile su se u velikom stilu. Pomalo subverzivne, posljednjih mjeseci brzo su se nametnule na modnoj strani, između ostalog zahvaljujući prijedlozima nekolicine vrhunskih brendova obuće, počevši od Amine Muaddi, koja ih je učinila svojim zaštitnim znakom.

Poput sandala nijanse nude koje vizualno izdužuju noge, jednak laskavi efekt na figuru ima i obuća s PVC detaljima kakve ove sezone ne manjka na policama trgovina.

  • +13
Prozirne sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Vjerojatno potaknuti uspjehom trenda barbiecore, koji ne samo da daje ponos ružičastoj boji fuksije, već općenito regresivnim modnim komadima koji kao da su izišli ravno iz garderobe najpoznatije plavokose lutke, prozirne sandale sada su većinski dostupne u vedrim bojama.

Iako možda na prvu nisu najpraktičniji izbor za vruće ljetne dane, cipele i sandale s PVC detaljima nameću se kao must have model sezone.

Među brojnim poznatim fashionisticama koje je zaveo y2k šarm prozirnih sandala, teško je ne spomenuti Hailey Bieber koja ih vješto kombinira s party haljinama ili Jennifer Lopez koja ih je, uoči 54. rođendana, spojila s čipkastim rubljem i efektnim ogrtačem brenda Intimissimi.

Iako su uglavnom predstavljene kao sandale na stiletto petu savršene za vjenčanja, krštenja, pričesti i ostala ljetna događanja, lako je pronaći i ravne varijante koje daju dašak fantazije i glamura dnevnim lookovima. Kako god, vrlo ih je lako kombinirati, pristaju svakom stajlingu, a koliko god bile neprimjetne, djeluju snažno i moćno.