S POTPISOM CELINE

Ovaj klasični remen postao je predmet žudnje modnih ovisnica

28.01.2022 u 15:39

Bionic
Reading

Na spomen dodataka s dizajnerskim potpisom brojni prvenstveno posmisle na torbe, no neki drugi dodaci podjednako su kultni i traženi kao što je slučaj s remenjem

Remeni s dizajnerskim potpisom oduvijek su prevladavali na modnoj sceni. Iako se može činiti da se radi o nedavnom fenomenu, Guccijev GG remen, primjerice, datira od ranih 70-ih. Ljepota remenja poput Guccijevog i sličnih je u tome što su nedvojbeno klasični, ali još uvijek imaju trendovsku privlačnost. Osim toga, remeni s dizajnerskim potpisom puno su pristupačniji od dizajnerskih torbi i cipela.

Čini se kako je posljednjih godina želja za posjedovanjem remena s dizajnerskim potpisom dosegnula svoj vrhunac, a u modnim krugovima posljednjih mjeseci posebno popularnim pokazao se model Triomphe s potpisom modne kuće Celine.

Lansiranje ovog remena uslijedilo je nakon predstavljanja istoimene torbice 2019. godine u sklopu debitantske kolekcije Hedija Slimanea za francusku modnu kuću. Modna priča koja se krije iza nastanka remena i torbi imena Triomph zapravo je vrlo šarmantna.

Godine 1972. automobil osnivačice marke Céline Vipiane pokvario se u Parizu ispred Slavoluka pobjede. Dok je čekala pomoć na cesti, inspirirala se ukrasnim detaljima lanca legendarnog spomenika - čiji obris čini središnji dio kopče Triomphe. Okružen s dva C-a, odmah ga je usvojila kao amblem svoje modne kuće.

Nakon povratka na modnu scenu 2019. godine, remen Triomphe s potpisom Celine konačno je dobio pažnju kakvu zaslužuje. Njegovu svestranu notu ne prestaju dokazivati modne ovisnice s Instagrama.