KLASIK KOJI OBOŽAVAMO

Izvucite ih iz ormara: Dobre stare bajkerske jakne proljetni su hit

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 28.01.2022 12:11
  • Objavljeno 28.01.2022 u 12:11
Simone Rocha SS22

Simone Rocha SS22

Izvor: Profimedia / Autor: Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Iako su posljednjih sezona bivale manje zastupljenim komadom na modnoj sceni uslijed velike popularnosti balonera i blejzera od kože, dobre stare bajkerske jakne u mjesecima pred nama vraćaju se u velikom stilu

S dugogodišnjim stažem na modnoj sceni, kožne jakne bajkerskog stila postale su neprolaznim klasikom u ormaru, no njihovu popularnost posljednjih sezona uspjele su uzurpirati elegantnije kožne varijante poput balonera i sakoa.

Ciklička narav modne industrije pokazala se i u slučaju bajkerskih jakni, o čemu dovoljno svjedoće nadolazeće kolekcije renomiranih dizajnerskih brendova.

Prada SS22

Prada SS22

Izvor: Profimedia / Autor: x / Avalon / Profimedia

Balenciaga SS22

Balenciaga SS22

Izvor: Profimedia / Autor: _. / Avalon / Profimedia

Modna kuće Prada i Balenciaga tako su predstavile tipične bajkerice predimenzioniranog dizajna, dok su dizajnerska imena poput Simone Roche i Richarda Quinna predstavile njezine eksperimentalne verzije u znaku naglašenih puf rukava i dramatičnih detalja u znaku zakovica i šiljaka.

Simone Rocha SS22

Simone Rocha SS22

Izvor: Profimedia / Autor: Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Richard Quinn SS22

Richard Quinn SS22

Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

U prilog novoj popularnosti bajkerica dovoljno govore I friški podaci modne tražilice Lyst prema kojima je globalna pretraga kožnih, bajkerskih jakni porasla za 57% u posljednja dva mjeseca. Kratke kožne verzije doživjele su poseban uspjeh kod modnih konzumenata, s porastom pretraživanja za 65 posto u istom vremenskom okviru.

  • +6
  • +3

Bajkerske jakne

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo