OMILJENI PRILOG

Ovaj jeftin trik pomoći će vam da dobijete savršeno hrskave krumpire iz pećnice

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 17.08.2020 15:13
  • Objavljeno 17.08.2020 u 15:13
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

Pečeni krumpiri s kečapom i majonezom omiljeni su prilog mesnim i ribljim jelima, no nažalost ne ispadnu uvijek savršeno hrskavo kako se nadamo. Nekima ispadnu vodenasti, drugima se tijekom pečenja raspadnu, a ima i onih koji nikako da pogode na kojoj temperaturi i koliko dugo ih je potrebno peći

Sve što morate znate za pripremu krumpira iz pećnice je da je krumpire prethodno dobro začiniti i peći na najvećoj temperaturi dok ne poprime lijepu zlatno-smeđu boju, no jedan dodatak dat će im posebnu hrskavost, a riječ je o palenti.

Sastojci

  • 1 kg krumpira
  • 3 pune žlice palente
  • 1 žlica crvene paprike
  • 1 žlica Vegete
  • papar
  • prstohvat soli
  • 2 žlice ulja
  • grančica svježeg ružmarina

Priprema

1. Krumpire ogulite, operite i narežite ih na deblje ploške.

2. Posušite ih krpom i prebacite u veću posudu.

3. Dodajte Vegetu, crvenu papriku, papar, sol, ulje i palentu. Rukama promiješajte krumpire da se svi sastojci ravnomjerno polijepe po njima.

4. Krumpire pebacite na papirom obložen lim i dodajte grančicu ružmarina.

5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva između 30 minuta i sat vremena, ovisno o tome kakvu pećnicu imate. Kada krumpiri poprime lijepu zlatno-smeđu koricu, spremni su za posluživanje.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Weyo / Alamy / Alamy / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!