obilje hranjivih tvari

Ovaj jednostavan trik ubrzat će raskošan cvat ruža tijekom cijele sezone

23.07.2023 u 20:51

Bionic
Reading

Iskusni vrtlari tvrde kako je dovoljno obogatiti zemlju korama od banane koje će otpuštati hranjive tvari i tako pospješiti ružin rast

Uzgoj ruža zahtjevan je zadatak koji podrazumijeva puno njege i posvećenosti. No, kada grm procvjeta, svojom ljepotom toliko podigne čitav vrt da, bez sumnje, znate kako se sav trud itekako isplatio.

Vrt bez korova Izvor: Profimedia / Autor: tportal

Kako bi vaše voljene ruže još raskošnije cvale, iskusni vrtlari podijelili su jedan zanimljiv trik koji je praktično besplatan, a garantira odlične rezultate.

Riječ je o jednostavnoj upotrebi - kora od banane! Naime, stručnjaci tvrde kako dodavanjem kora u ružino tlo tijekom ljeta omogućuje više nego dovoljnu količinu kalija koji se organski razgrađuje u zemlju.

Kalij je nešto što je svim biljkama potrebno za jačanje imunološkog sustava, pomažući im da se odupru bolestima te rastu jake i zdrave.

Kora banane također je izvrstan izvor kalcija, magnezija, fosfata i sumpora koji su svim biljkama potrebni za preživljavanje.

'Zakopala sam cijelu koru od banane duboko u ružino tlo. Posađene su tek prošle godine i bile su nevjerojatne baš zbog ovog poteza', poručuje vrtlarica Jenni Presland.

Iako jedni tvrde da je bolje prvo nasjeckati koru pa je onda staviti u zemlju, a drugi da je najbolje staviti netaknutu i cijelu, činjenica jest kako oba načina daju provjerene rezultate i pospješuju ružin rast tijekom cijele sezone.