SAVRŠENO ZA KROZ TJEDAN

Ovaj brzo gotov ručak s piletinom ponavljat ćete iznova i iznova

10.05.2025 u 11:55

Bionic
Reading

Brzi, zdravi i zasitni ručkovi postali su nezamjenjiv dio svakodnevnog života, a među najpopularnijim izborima svakako se izdvaja jela s piletinom

Brzo gotovi obroci s piletinom savršen su balans između praktičnosti i nutritivne vrijednosti, što ih čini idealnim izborom za užurbane dane. A kada su pritom obogaćena hrskavim povrćem, jasno je da pred sobom imate ručak koji ćete poželjeti ponoviti iznova i iznova - donosimo recept koji u trenu postaje obiteljski favorit.

Osim što se brzo priprema, ovaj ručak je i zasitan zbog obilja proteina u piletini, ali je i lagan jer su klasični prilozi poput tjestenine ili krumpira, koji obiluju ugljikohidratima, zamijenjeni lako probavljivim povrćem.

Sastojci:

  • 320 g pilećih prsa (file bez kosti)
  • 2½ žlice sojinog umaka
  • biljno ulje za prženje
  • 1 crvena paprika, očišćena od sjemenki i tanko narezana
  • 1 zelena paprika, očišćena od sjemenki i tanko narezana
  • 3 žlice kukuruznog škroba
  • 3 žlice slatkog čili umaka
  • 1 žlica paste od češnjaka i đumbira
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 2 mlada luka, očišćena i fino narezana

Priprema:

Narežite piletinu na tanke trakice. Prelijte s 2 žlice sojinog umaka i marinirajte u hladnjaku, pokriveno, 1 sat.

U međuvremenu, zagrijte 1 žlicu ulja u woku ili dubokoj tavi na srednje jakoj vatri i pržite paprike 3-4 minute dok ne počnu omekšavati. Izvadite ih i stavite na stranu.

Proširite kukuruzni škrob u plitkoj zdjeli. Začinite, zatim dodajte marinirane pileće trakice i dobro ih promiješajte da se ravnomjerno oblože.

Napunite wok ili duboku tavu uljem tako da bude duboko oko ½ cm, pa zagrijte na srednje jakoj vatri. Pažljivo dodajte piletinu u serijama i pržite 3-4 minute, okrećući je kliještima redovito, dok ne postane zlatna i hrskava. Izvadite i stavite na tanjur obložen kuhinjskim papirom da se ocijede.

U velikoj zdjeli pomiješajte preostali sojin umak, slatki čili umak, pastu od češnjaka i đumbira te sezamovo ulje. Dodajte pečene paprike, hrskavu piletinu i sve dobro promiješajte dok ne bude ravnomjerno obloženo i ljepljivo. Poslužite posuto mladim lukom.

Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia