DOVE FASHION.HR

Ovacije rezervirane za Igora Galaša

13.03.2011 u 00:22

Bionic
Reading

Dolazak Severine i tipična rasplesana zigmanovska revija još jednom su se pokazali kao dobitna kombinacija za podizanje atmosfere na, u pravilu distanciranim, domaćim modnim manifestacijama

Zigmanovoj kolekciji, nastaloj u suradnji s kućom Bambi, najviše je išlo je u prilog to što su je umjesto nezanimljivih manekenki nosila rasplesana djeca. Flourescentne tajice, šljokice i suknjice na volane na trenutke su podsjećale na kasne osamdesete i rane devedesete, kad su biciklističke hlačice i drečave boje bile posljednji krik mode.

Iako Zigmanov raskošan kolorit i neopterećenost uvijek dobro prolaze kod publike, kada je Fashion.hr u pitanju ovacije su i dalje rezervirane za Igora Galaša. Od njega se očekivalo više pletenine, no ovom revijom je pokazao da njegova estetika i krojevi jednako dobro funkcioniraju i kada su drugi materijali u pitanju, a kolekciju je uspješno zaokružio već poznatim predimenzioniranim kapuljačama. Puno se očekivalo i od revije Roberta Severa, kojeg su iz prvih redova bodrile njegove velike obožavateljice i promotorice Severina i Zrinka Cvitešić. No nakon Galaševe revije, njegove konstrukcije su izgledale kao ne baš uspješne improvizacije.

Martina Felja je predstavila zanimljivu kolekciju od crne kože u kombinaciji sa srebrenim zatvaračima i perjem, koje je rock chic krojeve učinilo lepršavo glamuroznim. Revija Ivana Alduka počela je nedorečenim kreacijama maskirnog dezena, no uspio je popraviti dojam koristeći se svojom 'modnom arhitekturom'. Osim Zigmana, suradnju s Bambijem ostvarila je i Ana Maria Ricov, koja je predstavila kolekciju dječjih cipela.

Uz Zrinku Cvitešić i Severinu, koja je otišla odmah nakon Severove revije, u prvim redovima su sjedili Lana Biondić, Neven Ciganović, Danijela i Ella Dvornik, Nevena Rendelli, Edita Misirić te Marko Grubnić, čija se šljokičasta marama-kravata sjajila više od svega što se moglo vidjeti na pisti druge večeri Dove Fashion.hr-a.