nosi je treći put

Ova Zarina haljina u potpunosti je osvojila Kate Middleton

28.04.2023 u 17:25

  • +3

Kate Middleton

Izvor: Profimedia / Autor: Ben Birchall / PA Images / Profimedia

Bionic
Reading

Kate Middleton i princ William odali su počast tragično preminulima u nesreći u Aberfanu, a princeza od Walesa potvrdila je svoju zaluđenost Zarinom haljinom hounds

Princ William i Kate Middleton posjetili su velški grad Aberfan kako bi odali počast tragično preminulima u nesreći urušavanja šute na školu koja se zbila 1966. godine.

Riječ je o nesreći koja je dramatizirana u protekloj sezoni 'Krune', a koju je obilježila i činjenica kako je kraljici Elizabeti II. trebalo čak osam dana da stigne na mjesto tragičnog događaja. Kraljica je od tada ovu lokaciju posjetila pet puta, a ovo je bio prvi dolazak princeze i princa od Walesa.

Za tu priliku, Kate Middleton je birala jednu od svojih najomiljenijih haljina - Zarin model dugačkog kroja i crno-bijelog houndstooth uzorka.

Bio je to čak treći put da se u javnosti pojavila u ovom stajlingu. Prvi put ga je odjenula u posjeti Bradfordu 2020. godine, a potom 2021. godine u posjetu University College of London.

Osim efektnog uzorka, haljinu karakterizira remen koji ženstveno ističe struk, dugački puf rukavi i pussy-bow mašna oko vrata. Ovaj komad svojevremeno se u Zari mogao kupiti po cijeni od 129 dolara, ali nažalost više nije dio prodajne kolekcije.

  • +5
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Dan ranije, Kate Middleton i princ William dan su proveli u Walesu s timom spašavanja u planini Central Beacons, a Kate je tada odjenula casual outfit u kojem se isticala maslinasta jakna od 379 funti iz kolekcije nastale u suradnji brenda Barbour s Alexom Chung.