BEAUTY TRENDOVI

Ova nijansa plave nova je hit boja kose među trendsetericama

11.03.2019 u 10:46

Bionic
Reading

Skandinavsko plava nova je hit boja koju ćemo uskoro viđati na svakom koraku. Prema riječima stručnjaka, ova boja najnoviji je hit u beauty industriji

Plavuše imaju poprilično težak zadatak održavati svoje plave uvojke i redovito prikrivati izrast, ali i uvijek biti u toku s trendovima u bojenju kose. Nakon popularnih ombre i balayage tehnika, u beauty industriji nedavno je zavladala pomama za novom nijansom koju će ovog ljeta priželjkivati svaka živuća plavuša i sve one koje će to tek postati.

Takozvana skandinavska plava bazira se na hladnim, bijelim i srebrnim tonovima koji djeluju vrlo moćno, a stručnjakinja za bojanje kose Harriet Muldoon iz popularnog londonskog salona Larry King otkrila je kako će ova plava nijansa postati najpoželjnija u mjesecima koji slijede.

Ako je suditi prema uličnoj modi koju smo imali prilike vidjeti na tjednu mode u Copenhagenu i Stockholmu, skandinavske trendseterice vjerne su samo ovoj trendi boji.

Muldoon tvrdi kako njezine klijentice najčešće traže kombinaciju hladnih i toplih tonova, a upravo je to i recept za postizanje izbalansirane boje.

'Previše hladnih tonova kosu će vizualno učiniti zaleđenom, dok zbog pretjerane količine toplih tonova kosa gubi sjaj', tvrdi stručnjakinja za bojanje kose i svim plavušama preporučuje da svoje plave uvojke njeguju šamponima i regeneratorima namijenima njezi plave kose.

ZAŠTITNI ZNAK

Njih je teško zamisliti s nekom drugom frizurom jer jednoj su vjerni desetljećima

Pogledaj galeriju