SAVRŠEN IZBOR

Ova frizura idealna je za dame iznad 50, a nije joj odoljela ni prelijepa Monica Bellucci

30.12.2021 u 14:15

Bionic
Reading

Ako želite ući u novu godinu s novim imidžem, a niste još spremni za ultra popularni bob, postoji chic rješenje koje će oduševiti i dame zrelije dobi koje se ne žele odreći duljine

Vrijeme je za nešto novo? Monica Bellucci, talijanska glumica neprolazne ljepote, isprobala je trend clavicut, svojevrstan produljeni bob duljine, kako mu samo ime kaže, negdje do ključne kosti.

Riječ je o frizuri koja u trenu daje dojam većeg volumena i bujnosti, a ne morate se odreći duljine ako se npr. zaželite punđe ili repa.

Bitno je da je kosa ošišana u slojevima, no ne previše, a možete je stilizirati i modernim 'zavjesa' šiškama ili razdjeljkom po sredini ili sa strane.

Clavicut je savršen izbor upravo za dame zrelije dobi kako bi se postigao dojam bujnosti jer u ovoj dobi kosa postaje sve više isušena, gubi gustoću i sve je teža za oblikovanje, pa dužina ispod ramena često nije najbolja opcija.

  • +7
Monica Bellucci Izvor: Profimedia / Autor: Nick Zonna/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovaj chic rez definitivno je opcija kojom ne možete pogriješiti, savršen i za vlasnice ravne, valovite ili kovrčave kose, a evo i zašto:

1. Za ljubiteljice duge kose, ključna kost je linija koju nikada ne treba prijeći. Najbolje je izbjeći pretjerani volumen i odlučiti se za ravnu, urednu frizuru', kaže stilist David Llorente.

2. Slojevito šišanje daje volumen, što olakšava stiliziranje.

3. Lagani razdjeljak uokviruje lice i čini ga mekšim.

4. To je frizura koja pouzdano pomlađuje i naglašava crte lica.

5. Ako odaberete opciju sa šiškama, to je sjajan način i za prikrivanje bora na čelu.