obrnuta punđa

Ova elegantna, ali tako jednostavna frizura bila je apsolutni hit na pariškom tjednu mode

03.03.2023 u 10:15

Bionic
Reading

Riječ je o frizuri koja je vrlo jednostavna, ali koja se mora napraviti savršeno kako bi se dobila besprijekorno uredna obrnuta mašna naziva 'Balmain vertibow'

Balmainova modna revija na pariškom tjednu mode bila je apsolutni hit. Kreativni direktor cijenjene modne marke, Olivier Rousteing, oduševio je spojem klasičnog i modernog dizajna, a s njima u skladu stigla je i nova frizura koja ima sve predispozicije postati prevladavajući trend!

Riječ je o tzv. 'Balmain vertibow' frizuri, modernoj verziji klasične punđe s čvorom u kojem se čvor zakrene za 45° kako bi tvorio efektnu mašnu. Riječ je o klasiku koji je naglašeno ženstven, a potječe iz 1950-ih godina.

'Modernizirao sam klasičnu frizuru strukturirajući čvor okomito, umjesto vodoravno. Zatim sam ga jednostavno stegnuo gumicom i time mu dao moderniji izgled čišćih linija. Manje je vintage, a više futuristički', opisao je autor 'Balmain vertibow' frizure Sam McKnight.

Kako izraditi ovu futurističku frizuru dugotrajne tradicije? Ključ je u besprijekornom ravnanju kose jer je cilj postići maksimalnu urednost mašne. Kreme, sprejevi, gelovi druga slična pomagala dobrodošla su kako biste učvrstili svaku neposlušnu vlas kose.

'Riječ je o frizuri koja je vrlo jednostavna, ali koja se mora napraviti savršeno', napomenuo je McKnight koji je ovu frizuru uskladio s povratkom 'Jolie Madam' kroja iz 50-ih godina predstavljenog na Balmainovoj reviji jesen/zima 2023. godine.

  • +17
Balmain Izvor: Profimedia / Autor: Marechal Aurore/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia