'indie rock'

Ova 'neuredna' frizura najnoviji je hit koji je zaludio modne ovisnice

02.03.2023 u 11:46

Bionic
Reading

'Indie rock' frizura bila je popularna početkom 2000-ih godina, a sada je ponovno zaludila modne ovisnice koje obožavaju njen 'neuredan' cool izgled

Tzv. 'indie rock' frizura bila je jedna od najobožavanijih stilova početkom 2000-ih godina, a sada se vraća kao vrući trend za 2023. godinu!

'Indie rock' stil, nazvan prema istoimenom glazbenom žanrom obilježenim bendovima poput Arctic Monkeysa, Maximo Parka i The Kooksa, ne odnosi se samo na frizuru, već na cjelokupni način odijevanja. U njemu prevladavaju majice dinamičnih uzoraka, razderane tajice, crne Converse tenisice i mikro hlače.

Iako se radi o komadima koji neće u bližoj budućnosti biti u modi, frizura ovog stila definitivno je opet 'in'! Ona dolazi s daškom rock'n'rolla koji će svakom stajlingu dati 'kulersku' notu te unijeti živost u svaki tip kose.

Tijekom proteklih mjeseci dugu kosu najčešće se nosilo potpuno ravnom s elegantnim sjajnim izgledom koji se postiže feniranjem na veliku okruglu četku. Ipak, ovaj trend ide u potpuno drugačijem smjeru jer mu je cilj postići dinamičnost, ležernost i prirodnost.

'Indie' frizura tako označava krajbesprijekornih, glamuroznih oblikovanja kose jer s ponosom ističe 'neuredne', razbarušene valove koji su na vrhovima neravno rezani. Ovo frizuri daje rockerski štih i podsjeća na lookove Kate Moss i Sienne Miller iz ranih 2000-ih godina.

Trend 'indie' valovitih frizura odgovara svakoj teksturi kose, a posebno će je obožavati žene s prirodno kovrćavom kosom koju je potrebno samo malo stilizirati za potpuno pogođen 'kulerski' moderan izgled.

Ovaj stil preplavio je crvene tepihe, modne piste i Instagrame modnih influencerica koje su pokazala da, iako namijenjen dugoj kosi, jednako dobro izgleda na frizure do ramena ili kraći bob.

Dobra vijest je da ovu frizuru možete napraviti i bez odlaska u salon. Sve što je potrebno jest malo navlažiti kosu i isplesti ju u dvije do četiri pletenice te tako otići na spavanje. Ujutro raspletite kosu i bez ikakvog dodatnog stiliziranja pustite je da samo pada u razbarušenim valovima.

Naravno, isto možete postići i uz pomoć pegle ili feniranjem na četku, no važno je imati na umu da je cilj postići neravnomjeran i nesavršen, opušten look.