MUKOTRPAN PROCES

Otkrivena tajna debljanja

  • Autor: Agencija Vlm
  • Zadnja izmjena 14.05.2012 14:16
  • Objavljeno 14.05.2012 u 14:16
tanki struk debljina

tanki struk debljina

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Dosad se vjerovalo da je stvaranje masnoće u tijelu i debljanje postupan proces, ali nova istraživanja to demantiraju

Masnoća koju pojedemo u samo nekoliko sati 'uhvati' se za struk i teško se miče. Dosad su znanstvenici mislili da je za to

potrebno mnogo više, ali čini se da se sve dogodi u roku od tri do četiri sata.

Ako nakon jednog obroka nastavimo jesti, ta se masnoća samo taloži oko one prve koju smo unijeli u organizam i zapravo postajemo sve deblji. Također, kada jedemo kasno, taj je proces brži i češće se oko struka taloži masnoća koju pojedemo za večeru.

Ovo je otkriće zapravo pokazalo da debljanje nije postupan proces, nego gotovo trenutačan. Naravno, većina masti koju unesemo u organizam brzo se koristi da bi nam dala energiju, ali ako pojedemo previše, mišićima ne treba toliko energije pa se višak samo 'sprema' i raspoređuje po tijelu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi