Submarine i Volim ljuto

Otkriven pobjednik najljućeg natjecanja u Hrvatskoj

27.10.2022 u 13:12

Bionic
Reading

Submarine i Volim ljuto organizirali nesvakidašnje natjecanje - u konzumaciji burgera s ljutim papričicama

Najpoznatiji craft lanac burgera - Submarine, poznat po svom promicanju lokalnih OPG, i poslovanju 'od polja do stola', u suradnji s renomiranim brendom umaka Volim ljuto, organizirao je natjecanje u testiranju ljutih burgera. Natjecanje, na koje su se prijavili 12 najhrabrijih natjecatelja, ‘ljutih protivnika’, rezultiralo je suzama, litrama mlijeka i vode kojima su natjecatelji pokušali utažiti žeđ. Ovogodišnji pobjednik je Ilija Vasić, koji je uspio pojesti burger sa paprikom od milijun i pol scovilla.

Lanac restorana Submarine ove je srijede ugostio najhrabrije natjecatelje, one koji su se usudili uhvatiti u koštac s ljutim začinima. Da natjecanje nije šala bilo je jasno odmah po dolasku. Ljuti burgeri su se priremali u odvojenim dijelovima kuhinje s posebnom opremom, kako ne bi kontaminirali drugu hranu. Također, natjecatelji su morali potpisati izjavu o odricanju odgovornosti te kod posljednjeg, najljućeg burgera, koristiti masku i rukavice. Svakog natjecatelja je čekalo burger beer i mlijeko, kako bi ugasili eksploziju ljutine u ustima.

Natjecatelji su se hrabro uhvatili u koštac s ljutinom, ispred njih je servirano pet slidersa, poznatih Submarine burgera, s različitim stupnjevima ljutine. Oko trećeg kruga, točnije, po serviranju burgera s Fatalii papričicama, natjecatelji su se počeli ozbiljno crveniti i suziti. Pobjednik Ilija Vasić je uspio pojesti i posljednji burger, koji je sadržavao trenutno najljuću papričicu na svijetu, Carolina Reaper, koja je upisana u Guinessovu knjigu rekorda. Papričica koja je svježe ubrana u polju blizu Igrišća sadrži više od milijun i pol scovilla. Broj Scoville jedinica je koja označava količinu capsaicina, odnosno kemijskog spoja koji potiče kemijske receptore živčanih završetaka u koži, prisutnih u određenoj papričici.

'Osjećaj je ljut, kao što se vidi na meni, no iznimno mi je drago što sam uspio pobijediti. I inače sam ljubitelj ljute hrane, a i Submarinea, ali moram priznati da je ovo bio izazov kakav nisam zamišljao. Svima preporučam da probaju, i da se okušaju u ljutoj hrani.', izjavio je Ilija Vasić, pobjednik natjecanja.

'Natjecanje je kruna naše odlične suradnje s brandom Volim ljuto. Drago nam je da su naši posjetitelji prepoznali kvalitetu Submarinea ali i branda Volim ljuto te da nas i oni sami tjeraju da pomičemo granice ljutine. Vjerujemo kako ćemo iduće godine pripremiti još ljuće burgere.' rekao je Luka Jureško, ispred Submarinea.

'Ovo natjecanje je definitivno pomaknulo granice, natjecatelji su ove godine pokazali nevjerovatnu spremnost da se uhvate u koštac s ljutinom. Ovo je ljutina koju prosječan čovjek ne može zamisliti. Nadam se da će se natjecatelji što prije oporaviti od ove količine ljutine, i da se na nas neće ljutiti ovih dana', izjavio je Goran Vrabec, iz Volim ljuto.

Submarine je ovom prilikom još jednom dokazao da im je politika od farme do stola temelj njihovog poslovanja te da će i dalje njegovati suradnje s lokalnim OPG-ovima.