KORISNI TRIKOVI

Otkrivamo tajne stila: Kako se dobro odijevati kad imate 20, 30, 40...

16.02.2022 u 06:55

Bionic
Reading

Stvaranje modnog stila nešto je što se godinama uči i ne nestaje preko noći. No stilisti su jednoglasni u mišljenju da, kad se radi o dobrom odijevanju, postoje određena pravila koja vrijedi primijeniti

Ako ste ujutro uvijek pred istom dvojbom što odjenuti i na rubu ste živčanog sloma pred prepunim ormarom, vrijeme je da razmislite o sadržaju svoje garderobe i - svom stilu.

Tko se ne sjeća one legendarne scene kad se Andrea Sachs (Anne Hathaway) radeći u redakciji magazina Runway iz pomalo neugledne djevojke iz susjedstva preobrazi u elegantnu i sofisticiranu trendsetericu.

Iako neke sretnice lako kreiraju svoje nezaboravne odjevne kombinacije, poput španjolske modne ikone Pilar De Arce, sjedokose influencerice Grece Ghanem ili sjajno odjevenih Francuskinja Jeanne Damas i Camille Charierre, na svoj modni stil možemo itekako utjecati promišljenim odabirima i investiranjem u bezvremenske komade.

na tjednu mode

Modna odvažnost na djelu: Pogledajte što se sve ovih dana nosi u New Yorku

Pogledaj galeriju

Prije svega, ovdje doista vrijedi pravilo 'na greškama se uči' jer je svatko u prošlosti napravio modne greške koje su nas naučile što smijemo, a što ne smijemo nositi.

Za početak, vrlo je važno znati koje su nam mane, a koje prednosti kad se radi o obliku tijela kako bismo mogli odabrati najprikladniji odjevni predmet i izvući maksimum iz naše siluete.

Međutim postoje mnogi drugi detalji koji čine razliku prilikom odijevanja, poput boja ili modnih dodataka koji će nam upotpuniti outfit.

Kad biramo odjeću, važno je da nam savršeno pristaje i to je najvažnija stvar, bez obzira imamo li 20, 30 ili 40 godina, i naravno u kojoj je boji - jer ne pristaju sve nijanse svima.

U 40-ima i 50-ima mnogi krenu preispitivati svoj izgled i način odijevanja. Ipak, danas uvriježena pravila odijevanja s obzirom na dob ne postoje pa ono što prije nije bilo uobičajeno kada se radi o zrelijim damama - sada je apsolutni trend.

Kako se dobro odjenuti u 20-ima

Kada imamo 20 godina, imamo i potpunu slobodu eksperimentirati načinom odijevanja i odvažiti se na sve trenutne trendove. U ovoj dobi modni dodaci su ti koji vladaju kada je u pitanju kreiranje stajlinga, poput sunčanih naočala, remena ili torbica.

Međutim postoje određeni odjevni predmeti koji nam u pravilu pomažu pokazati savršenu siluetu, a to su:

  • +7
Dua Lipa (26) Izvor: Profimedia / Autor: VAEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Haljine: Neka budu pripijene u struku, a možete nositi i mini verzije s vrtoglavim štiklama. Sve je dopušteno!

Hlače: Kao i u slučaju haljina, važno je nabaviti krojeve koji naglašavaju struk, obline i stvaraju efekt koji pogoduje željenoj silueti pješčanog sata. Što se tiče krojeva, idealne su i kratke hlače i minice ako se u njima dobro osjećate.

Jakne: Poželjno je da se radi o kratkim varijantama i onima duljine iznad struka...

Košulje i topovi: Slobodno nosite kraće varijante, pripijene topove ili one bez naramenica.

Obuća: Vlada potpuna sloboda - od vrtoglavih štikli pa do trendi tenisica.

Drugi stilski trikovi? Poigrajte se popularnim instagramskim trendovima koji uključuju oversized kapute, trenirke i tenisice... Haljine i glomazne tenisice? Može i to, jer u ovoj dobi sve prolazi.

Kako se dobro odjenuti u 30-ima

Tridesete su općenito prijelazna faza u mnogim aspektima naših života. Shvaćamo da smo odrasli, bez obzira na to osjećamo li još mladi. Stoga imamo puno jasnije ciljeve i, naravno, stil. No čak i ako imate dobro definiran stil, ne možete okrenuti leđa trendovima.

Tijekom ovog desetljeća trebamo zaboraviti klišeje i nastaviti biti svoji. Naravno, prilagodite svoj izgled svakoj prilici.

Haljine: Poželjno je odlučiti se za varijante s malo volumena.

  • +4
Nicky Hilton (38) Izvor: Profimedia / Autor: ROGER WONG / INSTAR Images / Profimedia

Hlače: Idealne su one sa širim nogavicama pri kraju, poput popularnih palazzo modela koji laskaju figuri.

Jakne: Slobodno se poigrajte trendovima...

Košulje i topovi: Važno je dati izgledu trendovski, zabavan i mladenački štih, pa stilisti preporučuju hrabre uzorke i trendi boje, a radije nosite košulje ili bluze nego majice, osobito ako se radi o poslovnim prigodama.

Obuća: Sve modeli su dobrodošli, a ako nosimo tenisice npr. u nekoj ozbiljnoj kombinaciji, postići ćemo vrlo modernu vibru.

Ostale bitne stvari u ormaru su barem jedno odijelo za kombiniranje sa štiklama ili tenisicama...

Kako se dobro obući nakon 40-e

U ovoj fazi već smo dostigli zrelost i to se odražava na našem stilu. Shvaćamo promjene na našem tijelu i stoga je važno to da vodimo računa o silueti - trebamo birati najbolje krojeve koji je naglašavaju. Moramo se više poigrati produljenjem i početi pomlađivati ​​svoju odjeću. Nakon što ste identificirali oblik hlača koji vam najbolje pristaje držite ga se, a u ovoj dobi pravilo 'manje je više' trebamo što češće primjenjivati.

Koja je odjeća najprikladnija za ovu dob?

Haljine: Midaxi ili maxi haljine koje laskaju figuri su imperativ, ali svaki oblik tijela, bez obzira na godine, ima svoj savršen kroj.

  • +6
Jessica Alba (40) Izvor: Profimedia / Autor: Stoianov-max Lopes / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Hlače: Elegantan dizajn nogavica i palazzo kroj idealni su za postizanje ravnoteže. Traperice su uvijek prikladne, ali ne sve, već one koje vam dobro pristaju - ističu prednosti, a prikrivaju nesavršenosti. Najbolje pristaju one s visokim strukom i nogavicama koje se šire prema dnu jer su najlaskavije za svaki oblik tijela.

Jakne: Prikladne su bolero ili kratke jakne kako ne bi dodale više volumena silueti. Naravno, poželjno je da budu pročišćenih krojeva i - izbjegavajte dramatične uzorke.

Košulje: Izbjegavajte vodoravne pruge jer će vas vizualno proširiti, a isto se odnosi na prekrupne printove.

Obuća: Preporučuje se ne posezati previše za čizmama ili gležnjačama jer skraćuju figuru.

Ostali trikovi koje treba imati na umu je npr. monokromatsko odijevanje jer će omogućiti sofisticiran izgled, a na taj se način možemo poigrati odvažnijim dodacima. Ne izbjegavajte ni komade od kože jer svakom stajlingu daju posebnu notu.