bezvremenski klasik

Otkrijte sve čari kave

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

S toplim mlijekom, s hladnim mlijekom; sa šećerom ili bez njega, s pjenom ili bez... Hrvati piju kavu na bezbroj načina i uistinu uživaju u njoj, no samo rijetki to iskustvo podižu na viši nivo

S toplim mlijekom, s hladnim mlijekom; sa šećerom ili bez njega, s pjenom ili bez... Hrvati piju kavu na bezbroj načina i uistinu uživaju u njoj, no samo rijetki to iskustvo podižu na viši nivo. Želite li osjetiti svu puninu njenih aroma, vrijeme je da date šansu bezvremenskom klasiku – crnoj kavi.

Šećer i mlijeko prikrivaju bogatstvo okusa koje kava sadrži, a pošto svaka sorta kave ima vlastite prirodne arome poput karamele ili voća, dodaci joj nisu potrebni.

Tako Frack Jubilarna kava, koja je mješavina vrhunskih arabica i robusta, sadrži bogate čokoladne arome. Kušate li je bez ikakvih dodataka, moći ćete okusiti pažljivo birane sorte kave, pomiješane u savršenom omjeru kako bi stvorile okus koji tako dugo poznajemo i volimo. Nova Jubilarna Intense oduševit će vas aromama tamne čokolade uz dodatak aroma slatkastih začina, dok Jubilarnu Sensual karakteriziraju bogate arome mliječne čokolade i lješnjaka. Kako bi doživjeli sve spomenute okuse, morat ćete se postepeno odreći mlijeka i šećera što će značajno olakšati kremasti okus Jubilarnih kava.

  • +6
  • +3

Franck

Izvor: Promo fotografije / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Svoju omiljenu kavu pripremite dodajući dvije vrhom pune čajne žlice kave u 100 mililitara uzavrele vode. Dobro promiješajte, vratite na vatru i lagano grijte dok se pjena ne počne podizati. Prije posluživanja pričekajte da se kava rashladi na pravu temperaturu.

Kad se kava ohladi, nije ju dobro podgrijavati jer se tako mijenja njen profil. Temperatura na kojoj arome najbolje dolaze do izražaja je između 50 i 60 stupnjeva Celzijusa. Možda će vam u početku biti nezgodno odrediti u kojem trenutku trebate početi piti kavu, no s vremenom ćete naučiti bez problema prepoznati pravu temperaturu i sve note kave.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!