TAJNE KARECE

Otkrijte koliko dobar može biti seks bez orgazma

11.07.2012 u 12:38

Bionic
Reading

Sve veći broj muškaraca i žena odustaje od konvencionalnog seksa koji je orijentiran prema postizanju orgazma. Tehnika pod nazivom kareca, koja je izvedena od talijanske riječi carezza, što znači milovanje, pretpostavlja seks bez orgazma, a umjesto trke prema vrhuncu naglasak je na privrženosti i ljubavi. Kareca može, tvrde stručnjaci, spasiti brak

Mnogi parovi tvrde da im je tehnika kareca pomogla spasiti brak, unijela nove iskre u seksualnu dosadu pa čak i izliječila seksualnu disfunkciju, piše Daily Mail.

Termin carezza skovala je krajem 19. stoljeća dr. Alice Bunker Stockham, ginekologinja i feministica iz Chicaga koja se borila za kontrolu rađanja, zabranu korzeta i potrebu seksualnog zadovoljenja za muškarce i žene.
Za jačanje bračne veze, dr. Stockholm je preporučivala 'mušku kontinenciju', a suzdržavanje od orgazma savjetovala je i ženama.

Hvaljena od liječnika, kareca se sve više počinje promatrati kao prirodna alternativa Viagri te prirodni lijek protiv seksualne disfunkcije ili nedostataka želje kod žena. Deb Feintech, savjetnica iz Portlanda, kaže kako bi parovi češće trebali koristiti karecu kako bi popravili vezu. 'Muškarci su najviše zainteresirani. To je za njih vrlo radikalan pristup, ali pronalaženje emocionalne intimnosti daleko nadilazi uzbuđenje koje daje igra lova i zavođenja', objasnila je za ABC News.

Dodala je kako ta praksa nije korisna samo sredovječnim parovima koji se bore s dosadom dugog braka, nego i mladim parovima koji su na početku odnosa. 'Parovima savjetujem da tijekom mjesec dana isprobaju karecu. To znači da se moraju probuditi svako jutro i ne razmišljati o genitalnoj stimulaciji. Moraju se maziti, grliti, dodirivati, disati i održavati kontakt očima. Sve mora biti vrlo svjesno – od genitalija do srca.'

Istražujući vezu između seksualnog ponašanja, neurokemije i harmoničnih odnosa, liječnici su otkrili da čak 80 različitih područja mozga postiže maksimalnu aktivnost tijekom orgazma. Ovo pretjerana stimulacija receptora užitka može stvoriti nezdrave žudnje i neravnotežu u mozgu. Marnia L. Robinson, autorica knjige 'Cupid's Poisoned Arrow' i entuzijastična sljedbenica karece tvrdi kako muškarci koji su ovisni o pornografiji i imaju česte orgazme ne mogu više postići razinu užitka koja će ih zadovoljiti. 'Uvijek smo u potrazi za nečim novim', dodala je.

No u kareci, vođenje ljubavi nema cilja, pa seksualna energija stalno cirkulira sprečavajući dosadu u odnosu s partnerom. Kareca odvraća i od konvencionalne predigre oralnim seksom koja također potiče mozak da opušta hormon ljubavi oksitocin. Znanstvenici su otkrili da je epileptički napadaj jedini događaj koji utječe na mozak jednako intenzivno kao orgazam.

'Takvi osjećaji, iako posve normalni, mogu stvoriti nesklad: tijekom ciklusa orgazma hormon dopamin raste u očekivanju seksa, a onda se strelovito ruši nakon orgazma, stvarajući biokemijski mamurluk', kaže Robinson. Objašnjava da se takav mamurluk događa muškarcima gotovo odmah nakon ejakulacije, a ženama treba i do dva tjedna prije nego što se mozak vrati u ravnotežu.

Pravila karece: vodič za seks bez orgazma
• Smiješite se ostvarujući kontakt očima
• Gledajte se u oči nekoliko trenutaka
• Sinkronizirate disanje
• Lagano ljuljate glavu i torzo svog partnera
• Ležite u položaju žlice u potpunoj tišini barem dvadeset minuta do pola sata
• Puštajte zvukove zadovoljstva i užitka
• Milujte se, grlite i masirajte tako da vam bude udobno
• Legnite s uhom na srce svog partnera i nekoliko minuta slušajte otkucaje njegova srca
• Dodirujte i sišite bradavice na grudima
• Nježno postavite dlan preko spolovila svog partnera.