ZA SVAČIJI UKUS

Otkrijte dodaje li vam frizura godine ili vas pomlađuje

12.01.2018 u 06:46

Bionic
Reading

Većinu pripadnica ljepšeg spola brine to kako što dulje očuvati mladenački sjaj kože, no jeste li se kad zapitali koliko vam frizura koju imate dodaje godina. Stilisti kose jednoglasni su u mišljenju da odabir frizure može skinuti godine, ali ih, nažalost, i dodati

Previše stanjene šiške, strogi uvojci, previše tamna kosa ili jako kratke frizure najčešće nisu dobar odabir i mogu vas jako postarati.

Čak i male stilske promjene poput ležernih, messy valova, šarmantnih kratkih šiškica, kakve je nedavno nosila simpatična zvijezda 'Harryja Pottera' Emma Watson, ili strateški prirodno posvijetljeni pramenovi oko lica rezultirat će novom, mladenačkom frizurom zbog koje će samo pljuštati komplimenti.

Dakle ako tragate za novim lookom koji će vas pomladiti, evo što savjetuju stručnjaci koji se brinu o kosi slavnih stanovnica Hollywooda, poput Etiennea Ortege ili Francka Izquierda.

Guste šiške

  • +12
Frizure koje će vas pomladiti u trenu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Mnogi se pribojavaju ovakvih dramatičnih šiški, no u većini slučajeva frizeri savjetuju da sitnim preinakama frizure ne možete pogriješiti. Guste šiške iznad obrva koje lijepo uokviruju lice zasigurno će vas pomladiti, ali izbjegavajte previše istanjene varijante koje će vam dodati godine. Odličan primjer za to koliko mogu napraviti za nečiji izgled su lijepa glumica Kerry Washington i Bella Hadid, koja sa šiškama izgleda vrlo chic. Ipak, frizeri upozoravaju da oko šiški ima posla, pa se pobrinite da su uvijek savršeno isfenirane i uredno podrezane. Ako niste oduševljeni dramatično odrezanim šiškama, možete napraviti one dulje sa strane, koje lako sklonite s lica špangicom kakvu godinama nosi Reese Witherspoon.

Ne zaboravite na njegu

S godinama i kosa gubi na svojoj punoći i sjaju, pa stilisti ističu kako je bitno redovito hraniti je hidratantnim maskama i odgovarajućim sredstvima za volumen i sjaj. Kako bi izgledala besprijekorno, ne zaboravite ni na redovito rezanje vrhova, a ako koristite peglu ili figaro, kosu zaštitite posebnim sredstvima namijenjenima za te tretmane. 'Ekstra sjaj i punoća dat će vam mladenački look u trenu', podsjeća stilist slavnih Franck Izquierdo. Kako se vlasište ne bi dodatno isušivalo, stručnjaci za kosu naglašavaju da je bitno korištenje anti age šampona, regeneratora i maski.  

Pravilan odabir frizure

Nekako se uvriježilo mišljenje da što smo stariji trebamo nositi kraću kosu, no stilisti se s time nikako ne slažu. Duljina kose, ističu, nije bitna, važno je da je ošišana slojevito kako bi se postigao volumen. Sjajan primjer za to slojevito je ošišana kosa do ispod ramena britanske kulerice, TV prezenterice i modela Alexe Chung.  

Naglasite teksturu kose

Ono što nikako ne želite su strogi stilovi koji će vam samo dodati godine. Frizeri smatraju kako se ne biste trebali boriti protiv svoje kose pa ukoliko vam je prirodno valovita, naglasite lokne sredstvima za oblikovanje. Taylor Swift novim je albumom 'Reputation' odlučila napraviti stilski zaokret pa je svoje prirodne kovrče još više naglasila.

Pomladite se osunčanim pramenovima

Prirodne brinete Jennifer Lopez ili Jessica Alba već godinama ne odustaju od frizura s pramenovima boje meda koji laskaju njihovoj maslinastoj puti, a frizeri se slažu kako njima ne možete pogriješiti. Kosa u jednom tonu može izgledati vrlo strogo i dodati godine, a ovakvim pramenovima postići ćete mladenački look kao da ste se vratili s ljetovanja. Ukoliko vam se ne sviđa ideja posvjetljivanja cijele kose, možete napraviti samo nekoliko pramenova u nijansi ili dvije svjetlijoj od vaše prirodne boje.

Ukrasi za kosu

Premda se ukrasi za kosu najčešće povezuju s tinejdžericama, stilisti kažu kako efektna špangica, rajf ili elegantna kopča npr. ukrašena trendi biserima ili kamenčićima mogu biti odličan modni dodatak kako večernjeg, ali i dnevnog looka. A odlična je stvar to da ćete izgledati mlađe, pa razmislite o ovim accessoireima