nagradnjača

Osvojite Procter & Gamble poklon pakete

18.04.2023 u 14:15

Bionic
Reading

Anđela Mužinić Vincetić i Ivan Katanušić sudjeluju u inicijativi 'Pobjednici iz dana u dan' kompanije Procter&Gamble. Kako teku njihove pripreme za Paraolimpijske igre 2024. u Parizu pogledajte u nastavku

Hrvatska paraolimpijka Anđela Mužinić Vincetić oduvijek je htjela biti vrhunska sportašica. Kao djevojčica se bavila različitim sportovima, a prevladala je ljubav prema odbojci. No, njen je život nenadano dobio grubi zaokret kada je u dobi od 14 godina, pri povratku s natjecanja, stradala u automobilskoj nesreći i od tada je vezana uz invalidska kolica. Anđelin nevjerojatni sportski duh je i tada prevladao i već je na rehabilitaciji započela oporavak uz stolni tenis.

'Stolni tenis je izabrao mene jer sam poziv moje partnerice u parovima Helene Dretar Karić dobila još u Varaždinskim toplicama nakon nesreće. Prvo sam odbila, a onda je znatiželja bila jača pa sam otišla pogledati trening i od tada do danas nisam ni prestala igrati. Uvijek sam odgajana u sportskom duhu i oduvijek sam htjela biti samo vrhunska sportašica', kaže paraolimpijka Anđela Mužinić Vincetić.

Kako opisuje svoj sportski put pogledajte u video poveznici:

Izvor: Društvene mreže

Ivan Katanušić olimpijske vrijednosti živi u svakom svom trenutku. Upornost, disciplina i odvažnost doveli su ga i do olimpijske medalje u bacanju diska. Životne prepreke je naučio svladavati sportski i nikada ne odustajati, a to dokazuje medalja koju je osvojio unatoč teškoj ozljedi zdrave noge.

'Odustajanje nikad nije bila moja opcija i to me dovelo do statusa paraolimpijca. Stanje parasporta u Hrvatskoj bi ipak moglo biti bolje jer mnogi nemaju uopće mogućnost bavljenja sportom ili bilo kojim drugim oblikom tjelesne aktivnosti. Ipak se nadam da će Anđelin i moj primjer biti poticaj osobama s invaliditetom ili mladima s poteškoćama u razvoju da odaberu sport i da svaki dan zabilježe barem jednu osobnu pobjedu', poručio je paraolimpijac Ivan Katanušić.

Ivanove intenzivne pripreme za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. su već započele. Više pogledajte u videu.

Izvor: Društvene mreže

Anđela Mužinić Vincetić i Ivan Katanušić sudjeluju u inicijativi pod nazivom 'Pobjednici iz dana u dan' koju je pokrenula kompanija Procter & Gamble u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom. Sponzorstvo vrijedno 45 tisuća eura pomoći će vidljivosti paraolimpijskog sporta u Hrvatskoj, ali i pripremama parasportaša za predstojeće Paraolimpijske igre u Parizu 2024.g.

'Procter & Gamble kao globalni partner Međunarodnog paraolimpijskog odbora želi kreirati okruženje u kojemu su jednakost i inkluzivnost jednako dostupni svima. Naši parasportaši i njihovi uspjesi jasno govore da im trebamo pružiti dodatnu potporu kako bi ispunjavali svoje sportske snove, ali i kako bi potaknuli mlade s invaliditetom da se bave sportom bilo profesionalno, bilo rekreativno', izjavila je direktorica tvrtke Procter & Gamble za Hrvatsku i Sloveniju, Nikolina Silov Konjevoda.

U Hrvatskoj živi više od pola milijuna osoba s invaliditetom, a među njima su samo 1804 parasportaša.

'Poticanje izgradnje društva jednakih mogućnosti u kojem svako dijete s teškoćama u razvoju i svaka osoba s invaliditetom može konzumirati svoje pravo na bavljenje sportom u srži je našeg djelovanja. U tom pogledu naši paraolimpijci i paraolimpijke imaju značajnu ulogu i služe kao velik poticaj i inspiracija mladim naraštajima ukazujući kako sport ima snagu mijenjati njihove živote i društvo na bolje. Iako u proteklo desetljeće bilježimo pozitivne pomake, pred nama je još uvijek dug put. Svjesni kako nam je suradnja s gospodarskim sektorom značajan akcelerator za promjenu percepcije iznimno se radujemo suradnji s tvrtkom Procter & Gamble koja ima snagu, a i volju podržati te pozitivne promjene i graditi inkluzivnije društvo.', izjavio je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Zaštitna lica inicijative 'Pobjednici iz dana u dan' su stolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić, bacač diska Ivan Katanušić i paratriatlonac Antonio Franko.

Procter & Gamble je od 2010. g. globalni partner Međunarodnog olimpijskog odbora, a prošle godine je ova suradnja proširena na Međunarodni paraolimpijski odbor.

Inicijativa 'Pobjednici iz dana u dan' trajat će od 1. ožujka do 30. travnja 2023. godine, a kupnjom proizvoda tvrtke Procter & Gamble u dm – drogerie marktu možemo podržati razvoj parasporta za djecu s poteškoćama u razvoju. Kupnjom Procter & Gamble proizvoda u trgovinama Konzuma podržavamo hrvatsku paraolimpijsku reprezentaciju na putu prema Parizu 2024.

Dvoje čitatelja Tportala Procter & Gamble daruje poklon paketom u kojemu su odabrani P&G proizvodi. Dobitnici će su Sanja Kruljac i Lucija Martinić.