Mali ljudi, veliki snovi

Osvojite biografsku slikovnicu s pomoću kojih maleni uče od najvećih

15.06.2020 u 17:14

Bionic
Reading

U nakladi Školske knjige stiže dugo iščekivana serija slikovnica Mali ljudi, veliki snovi Marije Isabel Sanchez Vegare. To su inspirativne biografije svjetski poznatih ličnosti prilagođene dječjoj dobi. Te jedinstvene slikovnice kombiniraju kreativnost i učenje na primjeru znamenitih osoba koje su ostavile neizbrisiv trag u našem društvu

U knjižare Školske knjige stigla je jedna od najpoznatijih serija slikovnica na svijetu – Mali ljudi, veliki snovi. Riječ je o šest bogato ilustriranih knjiga, biografija iznimnih osoba i povijesnih ličnosti, koje su prilagođene djeci.

I junaci tih slikovnica – iznimno cijenjeni u svijetu umjetnosti, dizajna i znanosti – nekoć su bili malena djeca s velikim snovima. Na svojem su se putu susretali s izazovima, no usprkos tomu, ostvarili su snove i ostavili dubok trag u društvu.

Serija od šest slikovnica, s pomoću kojih maleni uče od najvećih, sadržava biografije modne ikone Coco Chanel, osebujne umjetnice Fride Khalo, glazbenog genija Davida Bowieja, arhitektice nesputane mašte Zahe Hadid, znanstvenika i vizionara Stephana Hawkinga te prve svjetske programerke Ade Lovelace.

Na kraju svake od tih edukativno-zabavnih priča nalazi se životopis osobe kojoj je posvećena, s obiljem podataka i fotografija.

Slikovnice Mali ljudi, veliki snovi bogatstvom boja i vedrih ilustracija te inspirativnim pričama i snažnim porukama nadahnjuju neke nove male ljude i ohrabruju ih da ostvare svoje velike snove zahvaljujući kojima će mijenjati svijet.

Autorica Maria Isabel Sanchez Vegara rođena je u Barceloni, a njezina serija slikovnica koje istražuju živote jedinstvenih ljudi prodana je u gotovo 1,5 milijuna primjeraka te je postala nezaobilaznim dijelom dječjih biblioteka širom svijeta i dosegnula status bestselera. Te jedinstvene slikovnice kombiniraju kreativnost i učenje na primjeru osoba koje su ostavile neizbrisiv trag u našem društvu.

Hrvatsko izdanje serije knjiga Mali ljudi, veliki snovi objavila je Školska knjiga, a dostupno je u knjižarama te u internetskoj trgovini.

Čitateljima tportala darujemo jednu slikovnicu, a dobitnik je Ana Omazić Miškić.