ZDRAVA i LAGANA OPCIJA

Osvježavajuća juha gotova je za manje od 10 minuta, ne kuha se, a sastojke vjerojatno već imate u hladnjaku

09.08.2021 u 10:54

Bionic
Reading

Po velikim vrućinama žudimo za osvježavajućim i laganim jelom, a umjesto popularne gazpacho juhe od rajčica, zašto ne biste danas isprobali ovaj jednostavan recept za hladnu juhu s krastavcem, maslinama i svježim začinima. Okrijepit ćete se i zasititi, a najbolje od svega je to što je ova juha gotova za manje od 10 minuta

Potrebni sastojci

  • 1 veći krastavac
  • 50 cl mlijeka
  • 200 g ricotte
  • 200 g zelene masline kojima ste odstranili koštice
  • 6 fileta inćuna iz ulja
  • svježi začini (bosiljak, vlasac, estragon)
  • papar, sol

Priprema

Ogulite i narežite svježi krastavac na kockice. Svježe začine operite i posušite suhom krpom. U blender stavite krastavac, masline, inćune i začine. Dobro izblendajte i dodajte mlijeko dok ne dobijete odgovarajuću kremastu teksturu.

Posolite samo ako je potrebno jer su inćuni dovoljni slani, dodajte papar i stavite u hladnjak da se ohladi prije posluživanja.

Kad je juha ohlađena i spremna za posluživanje podijelite ricottu na jednake dijelove i stavite u zdjelice ili duboke tanjure u kojima poslužujete juhu.