USKORO U PRODAJI

Osvaja retro šarmom: Ovako izgleda kolekcija Zare i modnog stilista Harryja Stylesa

09.11.2023 u 13:58

  • +12

Harry Lambert X Zara

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bionic
Reading

Otkako je od oca preuzela funkciju izvršne predsjednice grupacije Inditex, Španjolka Marta Ortega ne prestaje uvoditi zanimljive novitete u Zaru, poput mnogobrojnih suradničkih kolekcija s poznatim imenima iz svijeta mode

Međunarodno priznati britanski stilist Harry Lambert novo je poznato ime koje je ostvarilo suradnju sa Zarom.

Za omiljeni high street brend iz Španjolske kreirao je kolekciju prepunu komada neodoljivog retro šarma, koja će od 13. studenog biti u prodaji na Zarinoj web i odbranim fizičkim trgovinama.

Ako vam ime Harryja Lamberta ne zvuči poznato, dovoljno je spomenuti da je ovaj Britanac zaslužna za brojna nezaboravna izdanja sunarodnjaka Harryja Stylesa.

Kolekcija, koja se sastoji od više od 60 komada, prvi je izlet ovog stilista s londonskom adresom u modni dizajn. Za capsule kolekciju razvijenu u suradnji sa Zarom Harry se inspirirao vlastitim radom.

Kolekcija u potpunosti nosi njegov osobni pečat,puna je vintage referenci, predimenzioniranih komada, palete boja koja budi nostalgiju te nudi casual stilske dodatke u najčišćem Harry Lambert stilu.

Iskustvo rada sa Zarinim dizajnerskim timom za Lamberta je bila prilika da javnosti ponudi one odjevne predmete koje je toliko dugo tražio i skupljao, kako one koji su činili njegovu garderobu još od studentskih dana, tako i one koji su već dio njegovog portfelja kao modnog profesionalca.

  • +36
Harry Lambert X Zara Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Posebnu ulogu u ovoj kolekciji ima pletivo. Lambert predstavlja komade izrađene tehnikom intarzije, kroz koje su predstavljeni zabavni likovi koji personificiraju 'Cutie Chaos'. Kolekcija uključuje pulover s duginim printom koji se kombinira s ekstra dugim šalom s istim printom, kao i različite pletene prsluke koji se preklapaju s različitim krutim ovratnicima košulja, dostupnih u neočekivanim bojama poput ljubičasto-ljubičaste ili klasičnije prugaste pamučne košulje.

Kolekcija također nudi snažne prijedloge vanjske odjeće. Kratke jakne s patentnim zatvaračima vrlo su nostalgični, dok su ostali odjevni predmeti klasičnijih uzoraka i krojeva iz muške garderobe reinterpretirani u pogledu pretjeranih proporcija i oversized efekta. Duffle coat s podstavom s efektom krzna jedan je od Lambertovih omiljenih komada, dok još jedna krznena jakna koja imitira ovčju dlaku, pripijena u struku i rukavima, prkosi proporcijama i ne poznaje spol.

Lambertov rad u ulozi stilista izdvaja se po njegovoj sposobnosti da preformulira način nošenja određenih komada, posebice nekih dodataka. Linija dodataka kolekcije sadrži kristalnu ogrlicu, vrlo sličnu onima koje Lambert nosi u svakodnevnom životu.Tu su i tri torbe za rame s logom Cutie Chaos, putna torbu ilustriranu jednim od najslikovitnijih crteža iz kolekcije te smeđi kožni clutch.

Cjelokupna kolekcija proizvedena je od recikliranih materijala kao što su vuna, poliester, najlon i pamuk. Jedan od odjevnih predmeta koji najbolje predstavlja ovu predanost održivosti jesu traperice od organskog pamuka inspirirane starinom, temeljene na hlačama koje je Lambert nabavio na svojim brojnim putovanjima.

Kolekciju je obogatio skrivenim detaljima i detaljima koji su odraz njegovog besprijekornog ukusa stilista. Vrećaste poderane traperice imaju suptilan vez u struku s natpisom Cutie Chaos.

Ističu se i drugi detalji, kao što su prekriveni gumbi na košuljama, prednji džepovi hlača koji postaju središte pozornosti ili košulje koje miješaju krojeni stil s jakim zapadnim nadahnućem. Cutie Chaos je kolekcija namijenjena svima koji žele sakupiti vlastite priče i uspomene uz bilo koji odjevni predmet koji je čini.