najtraženiji oblik

Ostavite se mini modela, ovaj trend torbi viđat ćemo posvuda

22.01.2023 u 21:28

Bionic
Reading

Kada je riječ o modnim detaljima, nema značajnijeg od torbica. Nakon što je sve ljubitelje mode potpuno zaludio trend mini torba, nekih toliko minijaturnih da jedva u njih stanu osnovne stvari, slika na modnoj sceni znatno se mijenja. U godini pred nama zaboravite na mini modele, predmet žudnje bit će torba u obliku polumjeseca

Bio je to jedan od najznačajnijih trendova 2000-ih, Croissant torba Louis Vuittona, prepoznatljiva po zakrivljenim linijama, podigla je popriličnu prašinu u modnom svijetu. Dva desetljeća kasnije Nicolas Ghesquière, na čelu umjetničkog dijela francuske kuće kožne galanterije, inspiriran je upravo tim modelom u svojoj kolekciji Cruise 2022., u sklopu koje predstavlja Loop. Mala zaobljena torba zlatnim lancem nepogrešiv je znak Y2K estetike.

Nema sumnje, po pitanju torbica trendovi iz 2000-ih imaju snažan učinak, a nekad popularni modeli doživljavaju blistav povratak. No Louis Vuitton nije jedini brend koji je na modnim pistama svojih revija našao posebno mjesto za torbe u obliku polumjeseca ili popularno zvane 'hobo' torbe.

Tu je i Loewe, koji prvi put u kolekciju za proljeće/ljeto 2022. uvrštava model Luna, te Fendi, čija je Croissant torbica redovito bila na listi čekanja prije dvadesetak godina.

Od Louis Vuittona do Copernija, popularnost torbi u obliku polumjeseca je u porastu

Na samom kraju, nemoguće je ne spomenuti esencijalnu Coperni Swipe torbu koja se od svog nastanka našla u zagrljaju svih najutjecajnijih djevojaka i diktatorica trendova, od Camille Charrière do Léne Mahfouf i čak manekenke Mice Arganaraz. Sa svakom novom sezonom, modni dvojac koji stoji iza mladog brenda, Arnaud Vaillant i Sébastien Meyer, zabavlja se smišljajući nove varijacije. U traperu ili puhanom staklu – ove torbice odmah zapale društvene mreže.

Koju torbu u obliku polumjeseca nabaviti za 2023.?

Među modelima torbi u obliku polumjeseca, koji svakako privlače pažnju, je torba brenda Patou u vitaminskim nijansama, uvijek odlično klasični modeli Stelle McCartney i Manga, ovalni model s potpisom Copernija, minimalistička poslastica iza Stauda, besprijekoran Ganni ili pak Paco Rabanne za pravu party djevojku.

  • +11
Torbe u obliku polumjeseca Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije