PREPOZNAJ ZNAKOVE

Osam razloga za prekid

06.02.2010 u 14:00

Bionic
Reading

Zapela si u nekoj vezi, ali još uvijek nisi sigurna trebaš li prekinuti s dečkom i krenuti dalje? Otkrivamo nekoliko sigurnih znakova da je vrijeme da se krene dalje

Odluka o prekidu nikad nije ni jednostavna ni laka, no vrlo često kraj je ujedno i početak nečega novoga.

1. Često patiš u vezi – nisi sretna s dečkom jer te nerijetko zna povrijediti, što verbalno, što na neki drugi način. Ne trebamo dalje objašnjavati što ti je činiti. Biti sam je u svakom slučaju puno bolje rješenje nego biti u lošoj vezi.

2. Češće si nesretna, nego dobro raspoložena – naravno, ni jedna veza nije lišena teških trenutaka, no ako se ne možeš sjetiti kada ste zadnji put uživali u lijepim trenucima jer se stalno svađate, vrijeđate ili idete jedno drugome na živce, možda je doista vrijeme da razmisliš što te drži u tom odnosu.

3. Samo jedna strana se trudi – ako si samo ti ona koja prva zove i šalje SMS poruke (a na odgovore čekaš satima ili čak danima) ili uvijek ti smišljaš gdje ćete izaći, tu nešto ne štima. U zdravom odnosu obje strane moraju sudjelovati, a pravi je razlog možda i u tome što se tvom dragom zapravo više ne druži s tobom. Predlažemo da obavezno razgovarate o tom problemu.

4. Prevarila si ga – jasan znak da je veza u krizi. Ako tražiš nešto izvan svoje veze, ne treba puno da se zaključi da je vrijeme da izađeš iz tog odnosa jer ti tu nešto očigledno nedostaje.

5. Ne prestaješ razmišljati o bivšem dečku – ne treba biti mudrac pa zaključiti da nisi još uvijek preboljela bivšega. No mnogi prebrzo nakon prekida pronalaze utjehu u nekoj novoj osobi, što može biti pogubno za novi odnos. U svakom slučaju, to nije ni fer prema tvom novom dečku jer nije lijepo biti nečija zamjena.

6. Prijatelji su protiv tvog dečka – iako misliš da je razlog ljubomora, možda tvoji prijatelji vide i nešto što ti zaslijepljena od ljubavi i ne vidiš. Probaj razmisliti i o njihovim argumentima, možda otkriješ nešto što si dosad negirala.

7. Prevarena si - poznato je da će osoba koja je jednom počinila preljub, to ponovno učiniti, pa dobro razmisli želiš li ostati u vezi s nepouzdanom osobom.

8. Osjećaš da to više nije to – ako si došla do takvog zaključka, dodatna objašnjenja doista nisu potrebna.