UVIJEK SU IN

Osam beauty trikova koje smo naučili od naših baka, a vrijede i danas

15.11.2020 u 14:40

Bionic
Reading

Premda nam katkad izgleda da su naše bake, mame ili tete miljama daleko od aktualnih trendova u beauty industriji, baš kao i kad se radi o modi, od starijih generacija možemo itekako toga puno naučiti

1. Masaža suhom četkom

Premda bi se danas rijetko tko odlučio za masažu suhom četkom kad u ponudi imamo bezbroj mirisnih i zamamnih pilinga za tijelo, tehnika se nije puno promijenila. Četkanjem naime potičemo cirkulaciju, pospješujemo limfnu drenažu i tako uklanjamo odumrle stanice pa koža izgleda mlađe, ljepše i blistavije. S time bi se sigurno složila i mladolika glumica Gwyneth Paltrow (47), velika ljubiteljica ove beauty tehnike.

2. Spasite omiljeni lak acetonom

Ako vam se čini kako jedva uspijevate četkicom izvući lak iz bočice, evo kako ćete ga oživjeti. Stavite nekoliko kapi acetona u lak kako biste ga razrijedili. Dobro promućkajte i nakon sedam, osam sati vaš lak će biti poput novoga. Ipak, vizažisti upozoravaju da ovaj trik s acetonom koji su koristile naše starije generacije ne bi trebalo upotrijebiti više od dva puta.

3. Ruž kao rumenilo

Riječ je o klasičnom beauty triku o kojem vizažisti govore već godinama, a vidjeli smo ga i kod naših mama ili baka. Kremasta struktura odlično će naglasiti jagodice i dati lijep, zdrav sjaj licu, osobito ako se odlučite za npr. crveni ruž. Ruž će dati prirodan efekt koji je najbliži korištenju kremastog rumenila.

4. Lakovi za nokte nenametljivih tonova

Naše bake nisu bile velike ljubiteljice dramatičnih lakova, već nježnih nijansi poput srebrne metalnog sjaja, koraljne ili ružičastih boja. Prisjetimo se toga da je kraljica Elizabeta II već godinama vjerna nijansi laka Essie Ballet Slippers, odnosno nijansi baletnih papučica. Ovakvi tonovi lakova nikad neće izaći iz mode.

5. Savršeni uvojci uz pomoć rola WC papira

U eri najrazličitijih uređaja za kovrčanje kose, zašto ne biste isprobali prokušani beauty trik koji uvijek pali? Podijelite i uvijte pramen po pramen uz pomoć rola WC papira, pričvrstite ukosnicama i nakon nekoliko sati bit ćete ugodno iznenađeni prekrasnim uvojcima. Samo pažljivo raščešljajte prstima i stavite sredstvo za sjaj. Ovo je puno zdraviji način od uređaja koji koriste vrlo visoke temperature za uvijanje jer čuva strukturu vlasi. Osim rola, za izradu uvojaka možete koristiti šire trake od tkanine - princip je isti.

6. Kruti sapuni umjesto gelova

Da, tko bi rekao da će ono što su nekad koristile naše bake biti apsolutni hit u kozmetičkoj industriji jer se unazad nekoliko godina okrenula eko načelima održivosti kako bi se smanjilo zagađivanje okoliša. Kartonska pakiranja sapuna puno su prihvatljivija ambalaža od plastičnih bočica gelova za tuširanje.

7. Ispiranje kose octom

Ispiranje octom nakon šamponiranja jedan je od omiljenih francuskih beauty trikova kako bi se poboljšao sjaj kose. Francuska modna ikona Inès de La Fressange kune se u ovaj beauty trik za blistavu kosu te ga često koristi. 'Stavite tri žlice octa razrijeđene vodom i nanesite na kosu nakon šamponiranja. Bit ćete iznenađeni blistavim sjajem kose', rekla je De La Fressange, inače Chanelova muza i jedna od autorica knjige 'Parisian Chic'.

8. Žlicom protiv natečenosti

Ne sviđa vam se prizor u ogledalu nakon neprospavane noći? Evo kako ćete se riješiti natečenosti očiju: dvije metalne žličice stavite na nekoliko minuta u duboko zamrzavanje (ili noć prije stavite u običan frižider da se hlade preko noći). Nakon toga takve, hladne žličice, prislonite na natečeni dio oko očiju i držite nekoliko minuta. Metal sjajno provodi hladnoću, a ona pomaže u uklanjanju prekomjernog nakupljanja vode.