NAJPRODAVANIJI ALBUM

One Direction očarao i hrvatske fanove

18.04.2012 u 11:40

Bionic
Reading

One Direction je apsolutni broj 1 i u Hrvatskoj! Debi album tog benda 'Up All Night' (Syco Music/Menart) najprodavaniji je inozemni album prošloga tjedna u Hrvatskoj, prema podacima Hrvatske diskografske udruge (HDU)

Ovaj peteročlani britansko-irski boy bend iza sebe je tako ostavio i puno poznatije zvijezde poput Adele i Madonne.

Njihov spot 'What Makes You Beautiful' ,čiji broj pogleda raste iz dana u dan, trenutačno je pogledan 102.565.952 puta!

Inače, One Direction i njegov album 'Up All Night' bio je i u Americi na 1. mjestu Billboardove top liste 200 najprodavanijih albuma! To je bio povijesni dan za taj bend - s više od 176.000 prodanih albuma postao je prvi britanski band koji se s albumom prvijencem popeo na 1. mjesto u Americi, na Billboardovu listu najprodavanijih. Odmah po izlasku, bilježi i prvo mjesto na digitalnoj top listi prodaje.

Vrtoglava karijera vezana im je uz samo jedan album. Podsjetimo, vrtoglavi uspjeh za grupu mladića (Liam Payne, Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson i Zayn Malik), koji imaju između 18 i 20 godina, počeo je 2010. godine nakon pobjede na britanskom šouu X Factor UK

U pola godine prodali su više od 4,2 milijuna albuma diljem svijeta. Singl 'What Makes You Beautiful' nagrađen je na dodjeli Brit Awardsa.

Sudeći po svemu, njihov mentor Simon Cowell, šef 'X Factora' i reality mogul, zbilja je znao o čemu govori samouvjereno najavivši da će ovi mlađahni momci zavladati vrhovima top ljestvica širom svijeta.